Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Työtä tekevän eläkeläisen verotus on ankaraa

Eläkeläisistä kuulee usein puhuttavan pelkkänä kulueränä kansantaloudelle. Osa meistä eläkeläisistä tekee kuitenkin edelleen töitä eli maksaa veroa eläkkeestään sekä palkasta.

Eläkettäni verotetaan runsaalla neljänneksellä ja samalla perusprosentilla työstä saatua palkkaa, tosin vain tiettyyn rajaan asti. Teen työkeikkaa niin sanotulla matalapalkka-alalla, mutta siitä huolimatta raja tulee kuitenkin vastaan perin pian ja sen jälkeen minun kohdallani työtulon verotus pompsahtaa 37,5 prosenttiin. Sen tason verotus on yhtä tervetullutta kuin sarja raippoja!

Verovuonna 2020 syksyn työtuloa verotettiin raippaveroprosentilla, mutta sekään ei riittänyt, vaan lopulta sain vielä kunnian maksaa lisäveroja.

Olen ymmärtänyt valtiovallan toivovan yhä useamman eläkeläisen duunipanosta helpottamaan yhä vaikeammaksi käyvää niin sanottua huoltosuhdetta.

Nyt tarvitaan toiveiden lisäksi tahtoa ja tekoja toteuttaa toiveet. Useilla toimialoilla, esimerkiksi soten piirissä, olisi aivan ehdottoman tärkeä saada vielä hyötyä kokeneista asiansa osaavista konkareista ja monella konkarilla on todellinen tarve lisäansioihin. Niin on myös omalla kohdallani Helsingin elinkustannusten paineissa, kuitenkin haluan asua ja elää syntymäkaupungissani läheisten ihmisteni keskuudessa.

Keikkailua aion jatkaa niin pitkään kun töitä on tarjolla ja terveys antaa siihen mahdollisuuden, mutta arvon asioistamme päättävät tahot herätkää kohtuullistamaan duunia tekevän eläkeläisen verotusta.

Sen tason verotus on yhtä tervetullutta kuin sarja raippoja!

Vai onko edelleen niin, kuten rakas vaarini joskus totesi ”kuules poika, ei Suomessa pelkästään duunia paiskimalla rikastu”?

Tapio Havasto eläkeläisduunari Helsinki