Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Väärät liikenneratkaisut lisäävät päästöjä Helsingissä

Ideologia ohjaa Helsingin liikennesuunnittelua, ei tarkoituksenmukaisuus. Raidejokerille on asetettu suuret odotukset. Ja samaan aikaan on monia muita ratikkahankkeita valmisteilla.

Mitä jos asukkaat valitsevatkin nopeammat kulkuvälineet, kuten junan, metron, sähköbussit, -polkupyörät tai -potkulaudat?

Yleensä kaupungin päätöksissä mainitaan vaikutukset myös ilmastolle ja ympäristölle.

Kruunuvuoren ratikkahanke kokonaisuudessaan aiheuttaa käsittämättömän suuren hiilijalanjäljen. Siltoihin käytettävä betoni ja rauta, lähes tyhjinä operoivat ratikat ja rakennusaikaiset liikenneruuhkat aiheuttavat valtavan määrän päästöjä suhteessa hyötyihin, eivätkä vahvista kestävää kehitystä.

Uusi valtuusto voisi järjestää neuvoa-antavan kansanäänestyksen liikennehankkeista, esimerkiksi listaamalla kaksikymmentä hanketta, joista voisi nimetä kymmenen tärkeintä.

Samalla voisi äänestää Malmin lentokentän tulevaisuudesta: rakennetaanko alue nykyisten suunnitelmien mukaan vai noin puolet suunnitellusta.

Liikenteessä vihreä valo oikeuttaa etenemään. Helsingissä vihreä ideologia hidastaa liikkumista ja kiihdyttää ilmastonmuutosta. Kimmo Rintamäki

Mitä jos asukkaat valitsevatkin nopeammat kulkuvälineet, kuten junan tai metron.