Lukijalta: Maahanmuuttopolitiikka on fiasko

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) kirjoitti (HU 7.8.) sosiaali- ja terveyspalveluiden, koulutus ja työvoimapalveluiden laadusta ja toimivuudesta.

Suomesta puuttuu 400 000 keskiluokkaista veronmaksajaa. Helsingin Sanomat kertoi jo 1990-luvun alussa väestönkehityksestämme väestöpyramidein kuinka pyramidi muuttuu kärkikolmioksi. Kaikki tietävät, että epävakaa kärkikolmio romahtaa.

Suomen väestönkehityksestä huolestuneita puhuvia päitä on riittänyt tähän päivään saakka, mutta mitään konkreettista tulosta ei ole saatu aikaan. Sen sijaan vastuussa olevat ovat antaneet pahimman tapahtua maassamme.

Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut fiasko viimeiset 30 vuotta. Maahamme on saapunut verovarojamme kuluttavia, eikä verovaroja tuottavia muuttajia. Syntyvyys on jatkanut laskuaan vuosikymmeniä. Samaan aikaan väestömme ikääntyy suurten ikäluokkien vuoksi kiihtyvää tahtia. Massatyöttömyys on pysynyt korkeana. Yrityksemme ovat toistuvasti esittäneet huolensa ja pulansa koulutetusta työvoimasta.

Kaiken tämän väestönkehitykseemme negatiivisesti vaikuttavan kehityksen seurauksena on jo nyt nähtävissä vakavat seuraukset: Keskiluokkaisten veronmaksajien puuttuessa kunnat kuihtuvat. Koulutettu väestö muuttaa laadukkaiden kuntapalveluiden kasvukeskuksiin tai menetettyinä veronmaksajina ulkomaille. Koulutetusta työvoimasta on huutava pula hoito-, rakennus- ja informaatioteknologia-alalla.

On mielenkiintoista seurata väestönkehityksestämme vastuussa olevien henkilöiden palvelua kansallemme alkavalla eduskunnan istuntokaudella.

Joko eduskunnassa vihdoinkin puhutaan puuttuvista 400 000 keskiluokkaisesta veron- maksajasta?

Joko eduskunnassa vihdoinkin puhutaan puuttuvista 400 000 keskiluokkaisesta veronmaksajasta? Mitä tulevissa aluevaaleissa ja eduskuntavaaleissa tehdään positiivisen väestönkehityksen eteen?

Miten saamme 400 000 keskiluokkaista veronmaksajaa maahamme?

Kim Väisänen Helsinki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut