"Nasujaiset" ovat olleet Helsingissä jo vuosia kiellettyjä, lukion aloitusta voi juhlistaa myös turvallisesti

Helsingin kaupungin lukioissa ”nasujaiset” ovat olleet virallisesti kiellettyjä jo useita vuosia.

Kuitenkin osa opiskelijoista on järjestänyt koulupäivän jälkeen tilaisuuksia, joissa lukiolaisille tehdyn kyselyn mukaan on tapahtunut nöyryyttämistä ja jopa väkivaltaa.

Sellaisten perinteiden, joihin sisältyy nöyryyttämistä ja väkivaltaa, on loputtava.

Lukiolaiseksi siirtyminen on tärkeä etappi nuoren elämässä.

Tämän kokemuksen täytyy olla jokaiselle lukiolaiselle myönteinen ja arvostava. Lukiolainen rakentaa identiteettiään uuden yhteisön jäsenenä. Kaverisuhteet ja kokemus yhteisöllisyydestä luovat nuoren hyvinvoinnin perustaa.

Turvallisuuden ja hyväksytyksi tulemisen kokemukset tuovat luottamusta itseen lukiolaisena ja edistävät kiinnittymistä opintoihin.

Helsingin kaupungin lukiolaisille järjestetään elokuun lopulla, koulupäivän aikana, tervetulotilaisuus uusien ykkösten liittämiseksi osaksi omaa lukioyhteisöään.

Vanhemmat lukiolaiset, opettajat ja opiskelijahuollon henkilöstö suunnittelevat yhdessä tilaisuudet, jotka toteutetaan koronaohjeet huomioiden terveysturvallisesti.

On toivottavaa, että huoltajat keskustelisivat lukiolaisten kanssa aiheesta. Yhdessä voimme varmistaa jokaiselle lukiolaiselle ikimuistoisen ja turvallisen opiskelun aloittamisen.

Samalla luomme perinteitä, joissa jokainen lukiolainen kokee itsensä arvokkaaksi.

Harri Korhonen, lukiokoulutuksen päällikkö, Moa Thors, chef för den fria bildningen och gymnasieutbildningen, Riina Ståhlberg, opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö va. Helsingin kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut