Lukijalta: Miksi konserttiyleisöstä sivuutettiin sinkut?

Tupa oli täynnä ennen koronan tuomia rajoituksia. Arkistokuva. Pertti Nisonen

Radion sinfoniaorkesterin kauden lipunmyynti käynnistyi 25. elokuuta. Moni innokas konserttivieras sai kuitenkin pettyä, kun rajoitetussa katsomossa oli varattu paikkoja vain pariskunnille.

Yhtä lippua ei voinut ostaa, vaan yksin konserttiin halajavan olisi pitänyt ostaa kaksi lippua. Vain pari yksittäistä paikkaa oli sijoitettu salin huonoimmille paikoille. Alennusryhmän lippuja niille ei kuitenkaan voinut ostaa, vaikka pariskunnille tarkoitetuilla paikoilla se oli mahdollista.

Esimerkiksi Helsingin kaupunginorkesteri ja monet muut kulttuurilaitokset ovat kuluneen 1,5 vuoden aikana ratkaisseet salikarttansa suunnittelun tarjoamalla yksittäisiä paikkoja reiluin turvavälein. Tuskin pariskunnillekaan olisi poikkeusaikana ongelma istua parin metrin päässä toisistaan, kun konsertin aikana ei kuitenkaan voi keskustella.

Ymmärrän hyvin, että yleisörajoitukset eivät ole RSO:n toive. Tasa-arvoon pyrkivässä yhteiskunnassa kuitenkin toivoisi, ettei vahvasti julkisrahoitteisen kulttuurilaitoksen konserttivieraita asetettaisi epätasa-arvoiseen asemaan siviilisäätynsä perusteella. Moni yksinäinen saa konserteista iloa ja sisältöä elämäänsä.

Näyttää siltä, että RSO on unohtanut, että taide kuuluu myös yksinäisille.

Mikael Sund

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut