Lukijalta: Rikkailla on varaa käydä yksityisellä

Kirjoittajan mukaan terveydenhuolto on pahasti ruuhkautunut Helsingissä. Usva Torkki / Keskisuomalaisen arkisto

Sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.) kirjoitti Lauantaivieras-kolumnissa, että kaupungin hammashoidon jonossa on valtavasti ihmisiä (HU 4.–5.9.). Hän on pyytänyt asiasta selvityksen.

Oman näkemykseni mukaan rikkailla on aina varaa käydä hammaslääkärissä yksityisellä puolella. Samoin rikkailla on aina myös varaa käydä lääkärissä yksityisellä puolella – ei tarvitse odotella jopa viittä viikkoa – että pääsee kunnalliseen lääkäriin.

Jossakin Helsingin kaupungin terveysasemalla täytyy jopa odottaa jopa yli kuukauden ajan, että pääsee lääkäriin. Tämä pitkä jonotus on erittäin ikävä asia, jos kysessä on jokin vaikea sairaus. Erittäin monet ihmiset ovat ottaneet sairauskuluvakuuutuksen, kun kunnalliseen lääkäriin ei tunnu millään pääsevän.

Nyt maamme hallitus edistää asiaa, että viikossa tulisi päästä lääkäriin koko Suomessa.

Jatkuva pula lääkäreistä ja hoitajista on jo nyt nykypäivää. Kovasti itse kyllä ihmettelen, jos mahdollisesti toteutuu se, että pääsee viikossa lääkäriin. Mistä saada kaikki ne lääkärit ja hoitajat?

Toivon menestystä apulaispormestari Sazonoville, ja että Helsingissä tulevaisuudessa lääkäriin päästään melko nopeasti.

Mika Lille, Helsinki

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut