Lukijalta: | Suomen aborttilaki kuuluu jo nyt Euroopan tiukimpiin

Ihmisoikeuskysymykset ovat tärkeitä. Käytännössä kaikki poliitikot väittävät kunnioittavansa ihmisoikeuksia. Joiltakin tuntuu kuitenkin unohtuvan naisen oikeus päättää omasta kehostaan ja terveydestään. Lieneekö juttu perua ajalta ”nainen vaietkoon seurakunnassa”, tuli mieleen luettuani mielipidekirjoituksen Mika Ebelingiltä "Aborttilaki on kumottava" (HU 8.9.).

KD:n puolueen kanta aborttiin ei ole niin jyrkkä kuin mielipidekirjoitus antaa ymmärtää. KD:n aakkosista löytyy teksti: ”Ihmiselämää on kunnioitettava hedelmöityksestä alkaen luonnolliseen kuolemaan saakka. Raskaudenkeskeytysten määrää on vähennettävä.” Abortin totaalikieltoa puolueen teksteistä ei löydy.

Suomen aborttilaki kuuluu jo nykyään Euroopan tiukimpiin eikä varaa tiukennuksiin ole. Abortti ei tietenkään saa olla ehkäisykeino mutta varmasti harva kevyin perustein sen tekee.

Se, että mies esittää totaalikieltoa aborteille, on yhtä järkevää kuin että nainen ehdottaa kaikkien miesten sterilisaatiota ei toivottujen raskauksien välttämiseksi.

Tiina Arlin (kd.), Vantaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut