Lukijalta: | Alelippu voisi jäädä pysyväksi

HSL:n 50 prosentin alennuskampanja lippujen hinnoista saavutti suuren suosion. Jopa itse HSL hämmästeli suosiota.

Mielestäni hinta oli tällä alennuksella juuri se mikä sen pitäisikin olla, varsinkin kun on kyse Helsingin sisäisestä liikkumisesta.

Itse hankin sen alkavaksi ajankohtaan, jossa tiesin matkustavani Punavuoresta Alppilaan kahtena päivänä raitiovaunulla. Hinta olisi ollut 12,40 euroa, eli kolmasosa 30 pv:n lipusta.

Nyt olen matkustellut Helsingissä peräti Itäkeskukseen huvimatkalle.

Kun olen valittanut kertalipun hinnasta 2,80, vastaus on aina: pääset vaikka Matinkylään asti tuolla hinnalla. Mitä minä siellä teen? Haluan liikkua Helsingin alueella pieniäkin matkoja.

Kun alennuslippuni aika on loppu, niin sitten liikun vain sinne, minne jaksan kävellä.

Lyönpä vetoa, että pummilla matkustaminen väheni nyt kampanjan aikana. Olen itsekin joskus harkinnut ajaa pummilla pari pysäkin väliä raitiovaunulla, kun kotiin kävely alkoi ottaa voimille.

Olen siis “alaikäinen” eläkeläinen (alle 70 v.) eli en saa eläkeläisalennuslippua. Koko tässä nykyisessä hinnoittelussa on suosittu Espoon ja Vantaan asukkaita helsinkiläisten kustannuksella.

Alaikäinen eläkeläinen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut