Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Eläkkeet eivät riitä

Olen ollut yli 10 vuotta eläkkeellä. Naamani ei ole vehnäsellä, kun keskustelen eri yhdistysten eläkeläisten kanssa. Työeläkkeet leikkautuvat merkittävästi leikkaavan indeksin takia eli eläkkeiden ostovoima pienissä eläkkeissä vaatii jo Kelan tukea asumiseen ja olemiseen.

Lisäksi Helsingissä kiinteistövero on 10 vuodessa noussut 22 prosenttia ja kaukolämpö lähes 50 prosenttia. Nyt lokakuun alusta saamme 30 prosentin lisäkorotuksen kaukolämpöön hiilen polttamisen ja ilmastonmuutoksen takia. Keskituloisetkin seniorit joutuvat jo syynäämään, mihin rahat kuluttavat.

Verorahoilla tv ja radio suoltavat politikoiden omahyväistä kinastelua ilmastonmuutoksesta. Siis viis veisataan eläkeläisten digi-koulutuksesta ym. välttämättömien palveluiden hoitamisesta. Palveluja on jo siirtynyt nettiin. Odotellaan ajan hoitavan suuret ikäluokat hautaan niin ei tarvitse järjestää mitään uusia palveluja.

Hoitokodeista ja terveydenhuollosta puuttuvat asiantuntijat, jotka hoitaisivat vain eläkeläisten asioita.

Hyvä olisi saada Helsingin terveysasemille senioriklinikat, kuten Saarijärven ”tohtori Kiminkinen” on tehnyt.

Nyt seniorit viimeistään koronan pakkoeristyksistä vaatimaan palveluiden ja asioiden välitöntä hoitamista kuntoon.

Olavi Nieminen, Länsi-Helsingin seniorit ry, pj