Lukijalta: | Lähimaksumahdollisuus joukkoliikenteeseen – Runkolinjat toimivat hyvin

Vietin syyslomani Oulussa. Oulun joukkoliikenteessä lähimaksu tuli käyttöön syyskuussa. Turistille lähimaksu oli helppoa, sillä pankkikorttini oli matkakorttini. Bussiin noustessani valitsin kortinlukijalaitteelta lähimaksun ja sen jälkeen vyöhykkeen sekä lopuksi näytin pankkikorttiani lähimaksulaitteelle. Lipun vaihtoaika on 90 minuuttia. Paluumatkalla toistin samat maksutoiminnot. Menopaluumatka Oulun A-vyöhykkeellä maksoi yhteensä 2,05 euroa! Lähimaksusta ei saa kuittia bussissa. Oulun joukkoliikenteen kotisivuilta voi tarkistaa pankkikortilla maksetut bussimatkat ja tarvittaessa tulostaa kuitit.

Toivoisin HSL:n joukkoliikenteeseen mahdollisimman pian lähimaksua sen helppouden, vaivattomuuden ja edullisten matkojen vuoksi. Lähimaksu tuo lisää matkustajia joukkoliikenteeseen edistäen sujuvampaa liikennettä ja puhtaampaa pääkaupunkia.

Haluan kiittää Helsingin seudun liikennettä (HSL) runkolinjoista 510, 20 ja 30.

Länsi-Helsingissä 510 palvelee ajallaan ja tiheästi kaikkina viikonpäivinä. Bussit ovat siistit ja hyvin ilmastoidut ympäri vuoden. Myös bussien näytöt tarjoavat tärkeää matkainfoa. Linjan reitti palvelee vaihtomatkustajia Pasilan joukkoliikenneterminaalissa ja rautatieasemalla sekä asiakkaita Triplassa. Toivoisin sähköbusseja linjalle 510.

Runkolinjojen 20 ja 30 aikataulut ovat tiheät ja nopeat Munkkiniemestä Kamppiin. Sähkönivelbusseilla on miellyttävän leppoisaa ja hiljaista sekä ennen kaikkea ympäristöystävällistä matkustaa.

Kim Väisänen Helsinki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut