Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Jonotusajat eivät lyhene

Sote-uudistus jatkuu Helsingissäkin, vaikka hyvinvointialueiden vaalit eivät meitä koske.

Apulaispormestari Daniel Sazonov linjaa, että kiireettömän hoidon tarpeeseen vastataan kolmessa päivässä. Sehän on nykyinen yhteydenoton takaisinsoitto- tai nettiyhteysaika jo nyt. Se ei takaa nopeaa hoitoonpääsyä.

Olen seurannut terveysasemien jonotusaikoja ja valitettavasti se ei lyhene. Maaliskuussa 2020 keskiarvo oli 31 vuorokautta. Viimeisimmässä tilastossa huhtikuulta 2021 keskiarvo on 29 vuorokautta. Ei juurikaan muutosta, seurattuani aiempiakin jonoja. Korona ei tähän liity, vaikka niin mielellään kaikki menevät nyt sen taakse. Miten, arvoisa pormestari, jono lyhennetään hallituksen vaatimaan seitsemään vuorokauteen? Menemmekö eteenpäin vai junnaammeko paikallamme?

Te nuoret päättäjät oletatte kaiken hoituvan lähivuosina digitaalisesti ilman lääkärin ja potilaan kohtaamista kasvokkain.

Onko tutkittu, haluavatko lääkärit toimivan näin? Miten toimitaan nykyisen 70- vuotiaan kanssa, joka ei käytä eikä ymmärrä mitään tietotekniikasta ja elää kuitenkin seuraavat 30 vuotta hoitoa tarviten? Jätetäänkö hänet syrjään?

Isoäiti 77 v.