Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harry Harkimo Kaiken tämän maksat sinä

Ilmastonmuutoksen torjunta on erittäin tärkeää ja olen esimerkiksi Itämeren kunnosta hyvin huolissani.

Hosumalla ei kuitenkaan synny mitään hyvää.

Nyt se nähdään energiakriisinä. Bensan, sähkön ja lämmityksen hinnat nousevat täysin ennakoimatta ja kuka tämän touhun maksaa?

Sinä sen maksat eli Helsingin kaupungissa asuva veronmaksaja.

Helsingin kaupungin omistama energialaitos Helen ilmoitti kaukolämmön hintojen 30 prosentin korotuksesta. Eikä se siihen jää. Bensan, dieselin ja sähkön hinnat seuraavat perässä.

Helenillä on kova kiire päästä kivihiilen polttamisesta eroon hinnalla millä hyvänsä, vaikka korvaavista ei vielä ole tietoa. Siihen asti sitten tuodaan puuta Venäjältä poltettavaksi. Eihän siinä ole mitään järkeä.

Ensi talvena maksamme korkeampia sähkölaskuja muiden virheistä johtuen.

Sähkössä Suomi on riippuvainen Skandinavian ja Euroopan yhteisistä markkinoista. Suomeen tuodaan maakaasua ja sähköä paljon myös Venäjältä. Nyt ydinvoimasta luopuva Saksa tekee Venäjän maakaasusta väkisin vihreätä energiaa ja koko muu EU Suomi siinä mukana seuraa tumput suorina. Putinilla on myyjän markkinat.

Ja Suomi haluaa hinnalla millä hyvänsä olla kaikessa EU:n mallioppilas ja ilmoittaa yksipuolisesti haluavansa hiilineutraaliksi jo vuonna 2035.

Mihin meillä on niin kova kiire?

Ensi talvena maksamme korkeampia sähkölaskuja muiden virheistä johtuen. Saksa luopui ydinvoimasta aivan liian hätiköiden. Uuden liittokanslerin ensimmäisen päätöksen pitäisi olla ottaa lisäaikaa ydinvoimalle kuten Ruotsi teki. Sanovat paikalliset vihreät ihan mitä tahansa.

Hallitus lupailee eri suuntiin, ettei mikään verotus nouse, mutta mitä he sanovat autoilijoille, sähkölaskun ja kaukolämpölaskun maksajille, kun kaikki kuitenkin kallistuu?

Puheet ovat puheita, mutta laskun eurot ovat totta.

Harry Harkimo

Kirjoittaja on kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu (liik.)