Lukijalta: | Kuljetan repussani siivousvälineitä, jotta voin pysähtyä kaupungilla kahville

Pandemian alkuvaihe sai kahviloissa, ravintoloissa ja terasseilla aikaan jotain hyvääkin. Asiakkaille tarkoitettujen desinfiointiainepullojen lisäksi, toisin kuin ennen, henkilökunnasta ehti joku korjaamaan astiat ja pyyhkimään pöydät. Molemmat käytännöt lisäsivät sekä turvallisuutta että viihtyisyyttä.

Käsien desinfioinnin mahdollistamista on onneksi jatkettu, mutta pöytien siistimisessä alettiin pian lepsuilla.

Nyt jo usean kuukauden ajan ovat lounas- ja kahvipaikkojen asiakkaat eri puolilla Helsinkiä saaneet uudestaan tyytyä edellisten kävijöiden jäljiltä siivoamattomiin pöytiin.

Viime kuukausina olen havainnut, että ulkomaiset matkailijat ennen aterioimaan asettumistaan pyytävät ravintolan henkilökuntaa pyyhkimään pöydän.

Helsinkiläisten itsensä olen harvoin kuullut edes mukisevan pöytähygienian puutteesta, vaan he ovat ruokapaikkojen ja kahviloiden sisä- ja ulkotiloissa tottuneesti ja nöyrästi siirrelleet käytettyjä kippoja toisiin pöytiin ja huitoneet sitten hihoillaan murusia pois.

Terassien lattialla liihottelevia papereita on potkittu syrjään, mikäli ne ovat häirinneet, koska niitä ei juuri desinfioiduin käsin haluaisi poimia lattialta.

Itse kuljetan repussani välttämättömimpiä siivoustarvikkeita, jotta pysähtyessäni kaupungilla kahville tai lounaalle voin ensin puhdistaa pöydästä sopivan kokoisen alueen roiskeista ja muruista.

Tämän ei kuitenkaan pitäisi kuulua asiakkaiden velvollisuuksiin. Heille tarkoitettujen pöytien siisteydestä huolehtimisen tulisi lounas- ja kahvilayrittäjille olla ensiarvoisen tärkeää, varsinkin nyt pandemian vielä velloessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut