Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pääkirjoitus: Sörnäisten tunneli punnitsee Helsingin demarit – kääntyykö takki vai lujittuuko ryhmän profiili

Sörnäisiin suunnitellaan 1,6 kilometriä pitkää tunnelia, jolla halutaan helpottaa pohjois-eteläsuunnan liikennettä laajentuvalla Kalasataman alueella.

Läpiajoliikenne viedään maan alle, jolloin Hermannin rantatielle jäisi enemmän tilaa jalankululle ja pyöräilylle. Myös liikenteen melu- ja päästöhaitat vähenisivät. Kaupungin mukaan erityisesti Kalasataman metroaseman ja kauppakeskus Redin välinen alue rauhoittuu läpiajoliikenteen poistuessa.

Sörnäistentunnelin ajorampit sijaitsevat pohjoisessa Hermannin rantatiellä Haukilahdenkadun eteläpuolella ja etelässä Sörnäisten rantatiellä Vilhonvuorenkadun eteläpuolella. Molempiin päihin tulee 190 metriä pitkät rampit.

Tunneli on tarkoitus rakentaa kahdessa osassa. Pohjoisen betonitunnelin ja suuaukon rakentaminen on suunniteltu vuosille 2022–2024 Kalasatamasta Pasilaan –raitiotiehankkeen aikataulun mukaisesti. Kaupungin kymmenvuotisessa investointiohjelmassa Sörnäistentunnelin loppuosan rakentamiselle on varattu rahat vuodesta 2028 alkaen. Siten tunneli voisi olla aikaisintaan auki liikenteelle 2030-luvun alkupuolella.

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt tunnelin mahdollistavan kaavan vuonna 2018. Kaupunkiympäristölautakunnassa hankesuunnitelma hyväksyttiin lokakuussa, mutta tällä viikolla kaupunginhallitus jätti rakentamisasian pöydälle. Ratkaisun pitäisi syntyä tulevana maanantaina, minkä jälkeen asia etenee vielä kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Tunnelia ovat kannattaneet kokoomus, SDP, perussuomalaiset, RKP, KD ja Liike Nyt. Vihreät ja vasemmistoliitto ovat vastustaneet suunnitelmia.

Sörnäistentunneli punnitsee demareiden valtuustoryhmän selkärangan – ja sen, onko ryhmä Eveliina Heinäluoman ja Nasima Razmyarin kontrollissa.

Vihreät ja vasemmistoliitto yrittävät aggressiivisesti lobata demareita vastustamaan tunnelia, tai vähintäänkin hajottaa ryhmän yhteistä kantaa siten, että se lipeäisi tunnelin kannalta pois.

Demareilla olisi nyt mahdollisuus profiloitua ja tehdä pesäeroa vihervasemmistoon. Se lisäisi Helsingissä vaalivoiton saaneiden demareiden uskottavuutta. Toinen vaihtoehto on kääntää takki, mikä samalla alleviivaisi ryhmän poukkoilevaa tekemistä ja osoittaisi, että se on vihervasemmiston apupuolue.

Karri Kannala, päätoimittaja ja paikallisjohtaja

karri.kannala@media.fi