Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kiire on trendisana

Harvassa on se ihminen, jolla ei olisi jatkuvasti kiire. On suorastaan epätrendikästä olla kokematta kiirettä ja usein kuulumisten vaihdon yhteydessä ihmiset ensimmäisessä lauseessa toteavat, kuinka kiireistä heillä on ollut.

Aloitin tänä syksynä korkeakouluopinnot ja arjen hektisyys tuli hyvin esiin. Lehtoreille listattiin syitä, miksi opiskelijat eivät voi pitää kiinni kurssitehtäville asetetuista deadlineista. Joku mainitsi ahdistuneena, että hänellä on minuuttiaikataulu syksystä vuoden loppuun asti ja siksi aika on kortilla.

Olen huolissani ihmisten arjen hallintataidoista. Olisi syytä pohtia onko esimerkiksi sosiaalisella medialla vaikutusta siihen, että ihmisen täytyy olla koko ajan menossa tunteakseen olevansa elossa.

Somepostauksista saa helposti vaikutelman, että ihmisten normaali arki on erilaisten elämysten ilotulitusta ja juhlaa, minkä tavoittelu voi ajaa henkilön jatkuvaan suorittamiseen ja kiireeseen.

Olen kuvitellut millainen vaikutus somen sammumisella voisi olla tähän ilmiöön. Uskaltaisivatko ihmiset laskea rimaa ja kokisivatko he vähemmän suorituspaineita? Voisivatko he olla onnellisempia, kun ei tarvitsisikaan suunnitella seuraavaa postausta todistaakseen, että heilläkin on elämä?

Kannustan siis kaikkia kiireisiä, uupuneita ihmisiä pysähtymään ja pohtimaan, mikä ainaiseen kiireeseen ajaa ja tarvittaessa reagoimaan siihen. Menoja voi vähentää ja välillä voi vain olla, jos tuntuu, että arki hajoaa käsiin. Ja se on ihan okei. Mielestäni onnellisuus ja hyvinvointi on kaikkein trendikkäintä.

Roosa Patjas