Lukijalta: | Stadilainen tarvitsee viihtyisät puistonsa

Kaupunki on kivisiä katuja ja korkeita taloja. Stadilainen tuntee olonsa kotoisaksi vain kaukana skutseista ja pelloista. Metropoli tarvitsee kartsansa ja himat tänne haluaville. Nämä ovat niitä totuuksia joita stadilaisten kohdalla usein kuulee mainittavan. Mutta onko tämä koko totuus?

Aina kevään tullen jengi suuntaa mökeille tai ainakin meren rantaan ja puistoihin. Jengi kaivaa esiin fillarit ja ulosmenoteillä on ruuhkaa.

Mistä se kertoo? Stadilainen on fiksu tyyppi. Kiireisten duunipäivien jälkeen kaivataan rentoutumista, jota tarjoavat monet leffateatterit ja kauppakeskukset, mutta usein rentoutuminen vaatii hiljentymistä, vaikka olisit kuinka kaupunkilainen. Ja se hiljaisuus löytyy metsistä ja puistoista.

Stadilainen tajuaa, ettei kaikkia puistoja voi säästää koska työtä tekeville pitää löytää asuntoja. Siitä huolimatta jokaisella suurpiirillä olisi oltava oma Keskuspuistonsa.

Keskustassa Töölönlahti ympäristöineen elää viimeisiä loistonaikojaan ja sen rantojen rakentamisen on loputtava. Siitä on luotava Keskuspuiston jatke virkistyskeitaana.

Idässä merenrannat ja Mustavuori/Sipoonkorpi on rauhoitettava, lännessä Keskuspuisto ja Haltiala jne.

On muistettava että metropolikin voi olla kaikille asukkaille viihtyisä paikka mistä ei tarvitse matkustaa luontoon.

Nyt ovat viimeiset ajat suojella helsinkiläisten ”keuhkot” ja turvata pelkän asunnon lisäksi myös elämän laatu.

Marjut Klinga

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut