Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta: | Hämeentie avattava autoille tunnelin valmistumiseen saakka

Helsingissä on huolehdittu hyvin pyöräilystä ja julkisesta liikenteestä. Kuitenkin kuljetustehtävien ja matkakohteiden takia joutuu keskustassakin asuva käyttämään välillä henkilöautoa.

Jos on onnistunut asukaspysäköinnissä ja lähtee Kaisaniemen koulun vierestä Puutarhakadulta Lahden moottoritielle, joutuu ajamaan Vuorikatu – Vilhonkatu – Mikonkatu ja Kaivokadulla U-käännöksen kautta takaisin Hakaniemen suuntaan.

Kun Hämeentietä ei saa ajaa, on ajettava temppurataa pitkin Sörnäisten rantatielle, sitten Kalasataman koukkauksen kautta Hermannin rantatien kautta lopultakin Lahden suuntaan ties kuinka monen liikennevalon kautta.

Erittäin mielenkiintoista on palata Tuusulan moottoritietä kotiin. Ennen sai ajaa Mäkelänkadun ja Hämeentien kautta.

Nyt navigaattori näyttää kahta paluureittiä Vallilan ja Fleminginkadun kautta Ympyrätalon kulmalta Kaisaniemenkadun suuntaan. Kun Helsinginkadulta pitäisi kääntyä Flemarille, se onkin kielletty.

Helsinginkadulta ei saa ajaa suoraan oikealle Hämeentietä kotiin, vaan on käännyttävä Hämeentielle Lahden suuntaan. Seikkailun kautta on luovittava taas Sörnäisten rantatien kautta Kaisaniemeen.

Mikä määrä ristiin rastiin ajamista, liikennevaloja, hiilidioksidipäästöjä ja muita liikennesaasteita! Näinkö ilmastoa pelastetaan Helsingissä? Ei uskoisi, että rantatiet ovat osa Suomen läpi menevää valtatie 4:ää ja E75:ttä. Voivat ulkomaiset turistitkin sitä ihmetellä.

Sörnäisten – Hermannin rantatien tunneli tulee aikanaan hieman helpottamaan tilannetta. Siihen asti Hämeentie on avattava henkilöautoliikenteelle!

Jorma Väkiparta, diplomi-insinööri,

Kaisaniemi