Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harry Harkimo Kiuru puhui vihdoin suomea

Ministeri Krista Kiuru (sd.) otti pandemian ilmatilan haltuunsa. Samalla alkoi demarien aluevaalikampanja ja puolueen sisäinen valtakamppailu.

Joka tapauksessa Kiuru puhui kerrankin kieltä, jota jokainen kansalainen voi ymmärtää. Suomalaiset ovat vähään tyytyväisiä ja osoittivat suosiotaan, kun löytyi ministeri, joka puhuu asioista niiden oikeilla nimillä ja uskalsi ottaa kantaa.

Ministeri luetteli kuitenkin myös asioita, joille hänen olisi pitänyt tehdä jo vuosi sitten jotakin.

Korona pahenee, uusia mutantteja tulee ja ihmiset väsyvät.

Tällainen toiminta ei lisää luottamusta päättäjien ja viranomaisten yhteistyöhön.

Pitäisi laittaa rajat kiinni, testata kaikki, jäljittää ja testata. Ja vielä rokottaa.

Ihmisiä ei mitenkään riitä näihin kaikkiin. Kiuru antoi ymmärtää, että kaikki jouluksi Lappiin tulevat 150 000 turistia pitää testata. Ei tule mitään. Tulevat kuitenkin EU-alueelta. On tehtävä valintoja.

Nyt on pantava kaikki voimat ihmisten rokottamiseen, vaikka sitten testaamisen ja jäljittämisen kustannuksella.

Hallitus on toistanut seuraavansa päätöksissä asiantuntijoita. Ministeri Kiuru arvosteli sekä THL:n että sen rokotusasiantuntijat KRARin syyttämällä vitkastelusta.

Tällainen toiminta ei missään nimessä lisää luottamusta päättäjien ja viranomaisten yhteistyöhön.

Nyt ei ole syyttelyn aika.

Mutantteja tulee nopeammin kuin tieto karttuu eli tilanne on todella hankala muutenkin kaikille.

Helsingillä on oma erityinen ongelmansa. Kaupungissa asuu ja liikkuu lähes 80 000 kokonaan rokottamatonta yli 12-vuotiasta. Heistä jopa puolet voi olla vieraskielisiä.

Virus ei tunne kieli- eikä kulttuurirajoja eli haaste on kova.

Kirjoittaja on kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu (liik.)

Juttua muokattu 22.12. klo 9.50. Poistettu kappale, jossa väitettiin virheellisesti että Hus ja Terveystalo olisivat tehneet sopimuksen koronarokotuksista vuodelle 2022. Hus ja Terveystalo ovat tehneet sopimuksen koronatestauksesta. Koronarokotuksiin liittyvästä yhteistyöstä käydään vasta keskustelua.