Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Takki kääntyy tarpeen mukaan

HSL ei tunnu tietävän ketä, milloin ja miten tulisi rahastaa. Nyt mietitään apulaispormestari Daniel Sazonovin ja valtuutettu Pentti Arajärven ehdotuksia. Sazonov haluaa yhden vyöhykkeen hinnan (HU 15.12.), kun taas Arajärvi ilmaisen matkan.

Aikoinaan, kun maksoin asukaspysäköinnistä ja ajelin kymmeniä kilometrejä töihin ja kotiin, ei metro- tai ratikkalippu kiinnostanut, kävelymatkan päässä olivat kaikki palvelut jopa keskustakin.

Nyt kiinnostaa, kun ikääntyneenä en jaksakaan kävellä samoja matkoja. Ehdin nauttia 70+ alennushinnastakin. Mummoja ja vaareja taisi tulla liikaa, kun etuus poistettiin. Nyt he nyhjöttänevät kotona, matkustamatta.

Ilmaista matkaa tänään nauttivat vain nuoret äidit ja isät lastenvaunujensa kanssa. Se päätös tehtiin ennen kännyköitä ja ennen matkakorttileimauslaitteita, lasten turvallisuuteen viitaten. Asia on vanhentunut, mutta etuutta on vaikea poistaa.

Turvallisuus on vaarassa muun muassa rollaattoria käyttävillä tai jalka kipsissä kyynärsauvoja käyttävillä, mutta he sairaina maksavat kuitenkin täyden hinnan.

Voisiko HSL miettiä palvelunsa uudelleen kohtaamaan eri käyttäjäryhmiensä vaatimuksia ja toiveita? Alan vähitellen kääntää takkiani ja kallistua hyötymään tästä itsekin, eli kannattamaan ilmaista kaikille tai ainakin puoleen hintaan. Lipuntarkastajat ja sakkoperintää hoitavien laittaminen tuottavampiin töihin voisi olla fiksu päätös. Loppuisi vuosittainen jatkuva funtsaus, joka sekään ei ole muutoksineen ihan halpaa.

Jos ei löydy ideoita, niin kysykää meiltä käyttäjiltä.

Eija Saha