Lukijalta: | Topeliuksenkadun kiskoilla on laaja vastustus

As Oy Topeliuksenkatu 15:n käynnissä olevan kartoituksen perusteella jo yhdeksän taloyhtiötä, eli arviolta 1 000 kadun asukasta vastustaa raitiotiekiskojen rakentamista Topeliuksenkadulle.

Kadun kiskotus on pieni osa laajaa Vihdintien kaupunkibulevardihanketta, jonka liikenneratkaisu perustuu Kannelmäestä kaupungin keskustaan Mannerheimintietä pitkin liikennöiviin pikaraitiotievanuihin. Nämä edellyttävät muun ratikkaliikenteen siirtoa Topeliuksenkadulle.

Topeliuksenkatu on kaksisuuntaiselle raitiotieliikenteelle liian kapea eikä kadun rakennuskanta katutason asuinhuoneistoineen sovellu raitiotieliikenteelle. Kadun pohjoisosan erityispiirteisiin kuuluvalla sairaala-alueella ja nykyiselläänkin erittäin vilkkaalla

Tullinpuomin risteysalueella uudet kiskot ja niillä liikkuvat raitiotievanut tulevat vaikeuttamaan kaikkea katujen liikennettä. Eri suunnista sairaala-alueelle tulevan hälytysajoneuvoliikenteen vaikeutuminen voi muodostua jopa hengenvaaralliseksi.

On tarpeetonta rakentaa 150–200 metrin etäisyydelle Mannerheimintien raitiotiekiskoista toinen täsmälleen samansuuntainen kiskopari. Ehdottamamme reitti ei tätä päällekkäisyyttä tuo vaan parantaa kantakaupungin kiskokattavuutta ja lisää joustoa linjaston suunnitteluun. Lisäksi reitillä tavoitetaan myös Topeliuksenkatua enemmän uusia matkustajia!

Kapeimmalta kohdaltaan, välillä Linnankoskenkatu – Humalistonkatu on Mechelininkatu yli kuusi metriä leveämpi kuin Topeliuksenkatu samassa kohdassa. Mechelininkadun leveys Linnankoskenkadun risteyksessä on 26 metriä, mikä mahdollistaa Mechelininkadulle myös kaksi autokaistaa molempiin suuntiin, minkä on sanottu olevan liikenteen kannalta tärkeätä.

Paciuksenkadun kautta kulkevat raitiotielinjat parantavat myös kulkua sairaala-alueelle koska sairaalarakennukset sijaitsevat lähempänä Paciuksenkatua kuin Topeliuksenkatua. Tämä on tärkeätä erityisesti Töölön ensiapuaseman toiminnan siirtyessä uuteen Siltasairaalaan.

On käsittämätöntä miksi kaupungin on ehdoin tahdoin heikolla suunnittelulla synnytettävä huonoja ja turvattomia liikenneratkaisuja varsinkin kun asukkaiden ehdottamalla reitillä kaikki niistä syntyvät haitat olisivat vältettävissä.

Erkki Myllylä, Helsinki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut