Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta: | Helsinki toteuttaa strategiaansa valikoiden

Helsingin kaupunki kertoi aloittavansa valmistelut palveluyhtiö Palmian myymiseksi (HU verkko 25.1.). Päätös vaikuttaa 2 400 ihmisen työpaikkaan, mutta silti se tuotiin kaupunginhallituksen konsernijaoston kokoukseen salaisena asiana, ohi julkisen asialistan.

Tämä salailu on valitettavan luontevaa jatkoa kaupungin budjettivalmistelulle, joka tehtiin visusti suljettujen ovien takana. Kaikkien osapuolten kuulemisen nimiin vannova pormestari Juhana Vartiainen painotti valmistelun sujuvuutta ja uhrasi julkisen keskustelun helsinkiläisten verorahojen käytöstä. Niinpä emme esimerkiksi tiedä, millä perusteilla päätettiin Työterveys Helsingin myymisestä, ja hankkeen kutsumisesta laatukilpailutukseksi?

Yhtä vähän tiedämme Palmia-päätöksen valmistelusta. Pormestari perusteli sitä yhtiön taloudellisella tilanteella ja sillä, että myyminen toteuttaa kaupungin omistajastrategiaa.

Olisi toivottavaa, että kaupungin johdossa toteutettaisiin myös sitä kaupunkistrategian kohtaa, jossa ennakoidaan kaupungin palvelutuotannon henkilöstömäärän kasvavan jolloin “kaupunki voi toimia houkuttelevana työnantajana, joka tarjoaa monenlaisia kiinnostavia urapolkuja ja vakaita palvelussuhteita".

Petri Lillqvist,

ay-puheenjohtaja,

Helsinki