Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eeva Kärkkäinen Lisää talviuintia Helsinkiin

Talviuinnin suosio on harrastuksena lisääntynyt viime aikoina. Talviuintia kokeilleet tietävät, että kyseessä on loistava tapa edistää terveyttä sekä nauttia talvisesta luonnosta.

Nyt haasteeksi on Helsingissä muodostunut talviuintipaikkojen riittävyys.

Hyvä uutinen on, että talviuinnille riittää edistäjiä yli puoluerajojen. Talviuinnin edistämisestä on hyväksytty ponsi Helsingin kaupunginvaltuuston käsittelyssä ja sen pohjalta käsittelimme aihetta vastikään kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa.

Helsingissä on tällä hetkellä erilaisten saunojen lisäksi kolmetoista seurojen ylläpitämää talviuintipaikkaa. Kaupunki toimii talviuinnin edistämisessä niin sanotusti mahdollistajana – muun muassa vuokraamalla talviuintipaikat seuroille.

Talviuinnin suosion lisäännyttyä monien seurojen jäseneksi on kuitenkin hankala päästä ja seuran jäsenyyttä haluava voi joutua pitkäksi aikaa jonotuslistalle. Onneksi tilanteeseen etsitään nyt ratkaisuja.

Osallistuvan budjetoinnin OmaStadi äänestyksessä menestyi ”Lisää yhteisöllisiä talviuintipaikkoja Helsinkiin” -hanke. Hankkeen myötä tullaan tekemään useita toimenpiteitä, joita käsittelimme kokouksessa.

Nyt hankkeen pohjalta on tarkoituksena muun muassa kartoittaa uusia talviuintipaikkoja, laatia toteutussuunnitelma kattavasta Helsingin talviuintipaikkojen verkostosta ja aloittaa mahdollisuuksien mukaan suunnitelman toteuttaminen perustamalla 3–5 uutta talviuintipaikkaa eri puolille Helsinkiä.

Hankkeen puitteissa toteutetaan talviuintipaikkojen alkuinvestoinnit. Sen jälkeen tarkoitus on, että niiden ylläpidosta sovitaan paikallisten asukas- tai muiden yhdistysten kanssa.

Nostin lautakunnan keskustelussa esiin myös viestinnän merkityksen. On tärkeää, että esimerkiksi netissä on saatavilla tiedot siitä, missä ja millä ehdoilla uintia pääsee harrastamaan. Nyt verkosta löytyy tiedot talviuintipaikoista, mutta ei esimerkiksi selkeää tietoa siitä pääsevätkö muut kuin seuran jäsenet uimaan talviuintipaikalla.

On tärkeää, että helsinkiläiset pääsevät jatkossa kokeilemaan talviuintia entistä matalammalla kynnyksellä.

Eeva Kärkkäinen

Kirjoittaja on keskusta varavaltuutettu sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen