Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta: | Suurempi kotitalousvähennys sai yritykset nostamaan hintoja

Vuoden 2022 kotitalousvähennys on 60 prosenttia, jota korotettiin viime vuodesta 20 prosenttia.

Tarkoituksena oli työllisyyden parantaminen, palveluiden suurempi käyttö sekä uusien käyttäjien mukaantulo vähennyksen jälkeen. Näin minäkin luulin, mutta toisin kävi.

Minulla on ollut siivoussopimus yrityksen kanssa, joka vuoden alusta nosti siivouksen hintaa huomattavasti. En hyväksynyt korotusta ja tiedusteluuni vastattiin, että heillä toimintalinjaa on muutettu ja korotus johtuu siitä.

Maksettava siivouksen hinta olisi ollut korotetun vähennyksen jälkeenkin viimevuotista korkeampi. Päätin ottaa tarjouksen muutamasta siivousyrityksestä ja kaikkien hinnat olivat kohonneet viime vuodesta.

Oli lisätty siivouksen tuntimäärää, jota ei voi itse määritellä tai vähentää tai laskutetaan matka- parkkeeraus- työaine- ja välinekuluja, joista ei saa kotitalousvähennystä, mutta laskun loppusumma nousee kivasti.

Kysyin hinnankorotuksista ja kaikki myönsivät korottaneensa hintoja vuoden alusta.

Oliko tarkoitus tukea yrityksiä vai antaa vähennys käyttäjille? Paraneeko työllisyys, jää nähtäväksi. Ei ainakaan houkuttele uusia palveluiden käyttäjiä, mikäli perehtyvät vähääkään asiaan.

Maria