Lukijalta | Asunnottomien palveluista voisi ilmoittaa puistoissa

Ukrainaa koskevat jutut (HU 16.3.) saivat minut jälleen ihmettelemään, kuinka ihmiset vuodesta toiseen huolehtivat enemmän tuntemattomista yksilöistä (ja lemmikeistä) jossakin kaukana kuin hädässä olevistä ihmisistä ihan kasvojen edessä.

Kun asuin Siltasaaressa, niin kohtasin suomalaisia kodittomia, jotka hakeutuivat Kallioon ja Hakaniemeen suojaa etsimään. Monet kerrat oli isot vaatekeräyslaatikot revitty auki, kun kodittomat etsivät lämpöä itselleen.

Kerran näin koti-ikkunasta, kuinka nuorehko mieshenkilö pani pakkasella pitkäkseen puistonpenkille: lähdin asunnosta ja kävin kysymässä (varovasti), että onko hänellä kaikki hyvin ja että eikö olisi parempi hakeutua vieraskodin lämpöön yöksi.

Mies oli hieman tokkurassa, muttei aggressiivinen, ja totesi, ettei tiedä paikasta. Hänellä ei ollut puhelinta eikä siis nettiyhteyttä: näytin omasta puhelimestani paikan tiedot.

Neuvoin ajan kanssa, että miten vieraskodille pääsee, ja hän lähtikin etenemään paikkaa kohden.

Olin vielä yhteydessä vieraskotiin, ja kerroin kohtaamisesta. Pyysin, että he kävisivät panemassa ilmoituksia puistoihin, että kodittomat osaisivat etsiä heiltä yösijaa pakkasella. Kukaan ei vastannut viestiini.

En ole tähän päivään mennessä nähnyt kaduilla tai puistoissa kodittomille suunnattuja infolehtisiä.

Paula Puolakka FM, beat-runoilija ja kirjoittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut