Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Nämä ovat Helsingin parhaat ravintolat – moni löytyy keskustan ulkopuolelta

Helsinkiläiset ravintolat ovat tehneet kovaa työtä pitääkseen ovia auki läpi korona-ajan. Konkurssejakin on nähty, mutta lopettaneiden määrä on jäänyt ainakin toistaiseksi pelättyä pienemmäksi.

Uusia ravintoloita on avattu paljon. Helsingin Uutiset on uutisoinut niistä käytännössä viikoittain. Moni kysyy, riittääkö kaikille asiakkaita kun ruoan hintakin on nousussa. Ainakin nyt patoutuneen kysynnän purkautuessa ravintoloiden varauskirjat täyttyvät äärimmilleen.

Tämän hetken suurin buumi liittyy kanaravintoloihin. Parin viime vuoden aikana Helsinkiin on perustettu useita uusia ketjuja. Helsingin Uutisisissa käynnistyikin tällä viikolla Helsingin paras kanaravintola -lukijaäänestys.

Helsingin Uutiset on järjestänyt korona-aikana viisi suosittua ravintolaäänestystä.

Helsingin paras kebab -äänestyksessä voiton vei Vallilan King Kebab. Parhaaksi hampurilaispaikaksi valittiin Lönnrotinkadun Naughty Brgr ja parhaaksi pizzeriaksi Oulunkylän Capperi.

Lukijat valitsivat Helsingin parhaaksi italialaiseksi Kalasataman La Bella Trattorian. Olutravintoloiden ykköseksi nousi Kaisaniemen Juova Hanahuone.

Vaikka tunnetuimmat ravintolat löytyvät yleensä Helsingin keskustasta, ovat äänestykset osoittaneet että mielenkiintoisia paikkoja löytyy paljon eri puolilta Helsinkiä ja useasta hintaluokasta.

Korona-aika on kehittänyt ruoan lähettipalveluita historiallisella tavalla. Vaikka ravintolarajoitukset on purettu, moni suosii yhä kotiovelle tilausta. Ainakaan viikonloppujen ruuhkapiikit eivät ole hellittäneet. Viime perjantaina osa Wolt-kuljettajista ei kuljettanut ruokaa, koska he osoittivat mieltään parempien palkkioiden puolesta. Tämä näkyi toimitusajoissa välittömästi.

Myös ravintoloiden työvoimapula näkyy selvästi. Tiedossa on useampia suosittuja ravintoloita, jotka ovat joutuneet pitämään ovia kiinni, koska henkilökuntaa ei ole tarpeeksi.

Kesällä työntekijöitä tarvitaan erityisesti terasseille, joiden tarjonta on monipuolistunut kahden vuoden aikana.

Aapo Siippainen

uutispäällikkö

aapo.siippainen@media.fi