Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Taksien hintoja pakko nostaa

Hintojen nousu herättää meissä kaikissa harmitusta, allekirjoittanut mukaan lukien. On kyse sitten tuotteesta tai palvelusta, johon myös Lähitaksi kuljetuspalveluyrityksenä lukeutuu.

Polttoaineiden hintojen myötä kallistuvat taksimatkat eivät kuitenkaan johdu kuljettajasta, vaikka takapenkin syyttävä sormi olisi häneen helppoa osoittaa.

Haastankin katsomaan asiaa kallistuvan kolikon kääntöpuolelta: jos taksipalveluiden halutaan ylipäänsä jatkuvan, on hintojen noustava. Tämä on sekä välttämätön että vastuullinen teko. Lähitaksin 3 000 ammattikuljettajan toimeentulo on nykyisellään uhattuna.

Suomessa taksit kuuluvat kiinteäksi osaksi julkista liikennettä ja avullamme mahdollistetaan välttämättömien kuljetuspalveluiden verkosto monille – myös niille, joita korkea ikä tai vamma estää muuten kulkemasta.

Lähitaksi on ollut läsnä arjen ja juhlan hetkissä ja palvellut Uudellamaalla jo vuodesta 1965. Nykyisin toimimme myös Riihimäellä sekä Lapissa, ja vastaamme Kela-kyydeistä Uudenmaan ja Lapin lisäksi Kymenlaaksossa sekä Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä.

Meillä on aito tahtotila taata kuljettajillemme mahdollisuus toimeentuloon sekä tavoite toimia koko taksialan vastuullisena suunnannäyttäjänä. Haluamme varmistaa, että jokainen pääsee turvallisesti perille. Vaikka se maksaisikin vähän enemmän.

Pasi Rokosa,

va. toimitusjohtaja,

Lähitaksi