Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Joukkoliikenteessä on liian kova kiire

Irja Kärkkäinen kehotti (HU 6.4.), vanhempia ihmisiä odottamaan liikennevälineen pysähtymistä, ennenkuin nousevat istuimeltaan. Näin vältyttäisiin mahdollisilta vahingoilta. Ohje on hyvä, mutta se ei toimi. Vanhuksella ei tosin ole kiire, mutta kuljettajalla on. Bussi lähteekin ennenkuin olet ehtinyt poistua tai ehtinyt istuutua. Käy myös toisinpäin. Ratikan ovi sulkeutuu, vaikka vain kyynärsauvasi ovat sisällä ja itse laiturilla. Mustelmia olkavarresta löytyy. Tämä on koettu omakohtaisesti usein kuluneen talven aikana. Siksi me iäkkäät kiirehdimme, mutta myös siksi, ettemme halua aiheuttaa viivästystä soljuvaan liikenteeseen. Emme kykene nuorten tapaan loikkaamaan.

HSL:n liikenne toimii minuuttiaikataulutetusti. Kuljettajan on noudatettava aikataulua ja vauhti on sen mukaista. Montaa hidasta matkustajaa ei saa vuoroon tulla, kyn aikataulu pettää. Meidätkin on ohjeistettu samaan aikatauluun. Emme hyväksy myöskään odottamista. HSL on rakentanut elämäämme minuuttiaikataulun, joka toimii seuraavassakin välineessä, valitettavasti.