Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Resursseja käytetään tolkuttomasti

Lauantaivieras Janne Takala arvosteli katujen talvikunnossapitoa aiheellisesti (HU 9.–10.4.). Myös apulaispormestari Anni Sinnemäki on myöntänyt Hufvudstadsbladetissa katujen hoidon epäonnistuneen Helsingissä pahoin, mutta mitään konkreettisia parannuksia ei ole seurannut.

Länsi-Helsingissä ongelmana on resurssien epäonnistunut kohdentaminen. Kevyen liikenteen väylät ovat olleet viikkokausia täysin hoitamatta. Kannelmäestä ei pääse jalan eikä polkupyörällä turvallisesti Pohjois-Haagaan eikä Malminkartanoon, koska kulkuväylät ovat silkkaa luistinrataa.

Sen sijaan Malminkartanoon Mätäjoen varteen kasattiin vuoden alussa valtava, noin 10 metrin korkuinen lumivuoristo. Maalis–huhtikuussa lunta on sitten kuljetettu paikalta pois, sen sijaan että lumi olisi jätetty sulamaan niin kuin edellisinä vuosina on tehty.

Alueella pyörii jatkuva kuorma-autoralli, kun lunta rahdataan valtavin määrin edestakaisin. Verorahoja ei käytetä katujen ja väylien kunnossapitoon, vaan ne haaskataan tarkoituksettomaan kuormuriliikenteeseen.

Tämä on kokoomusjohtoiselle kaupungille jotensakin tyypillistä: Rahat ohjataan näennäistoimintaan, joka ei hyödytä niinkään asukkaita vaan muutamaa urakkayritystä. ”Kruunusillat” ovat havainnollinen esimerkki.

Miksi kaupunkilaiset suhtautuvat noin lauhkeasti päättäjien ja virkamiesten kurittomuuteen? Tilanne ei korjaannu, ellemme vaadi muutosta yhteisvoimin.

Markus Lång, Helsinki