Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Koulun lisärakentaminen pitää estää Jätkäsaaressa

Jätkäsaaren kansainvälinen koulu aikoo kasvattaa oppilasmääriään ja hakee tätä varten asemakaavamuutosta laajennukseen, joka tulisi lähes kiinni viereisiin Selkämerenpolun asuintaloihin.

Kun lapsia tuodaan ja haetaan pysäköintipaikoiksi ovat kelvanneet lähikatujen invapaikat ja jopa suojatiet.

Uuden rakennuksen myötä viimeisetkin koulun pysäköintipaikat poistuisivat.

Kansanvälinen koulu pystyy nykytiloissaan tiivistämään tilojaan uusia oppilaita varten ja tarvittaessa hankkimaan lisätiloja muun muassa Ruoholahden kauppakeskuksesta.

Kaupunki ei voi jatkuvasti runnoa alueella jo ennestään asuvien oikeuksia asettamalla yksityisten tahojen taloudelliset edut asukkaiden asumisviihtyvyyden edelle. Kaupungin tulee hylätä kaavamuutos kokonaan ja estää lisärakentaminen.

Asiasta järjestetyssä keskustelutilaisuudessa kaupungin tiimipäällikkö Matti Kaijansinkko jopa moitiskeli keskusteluja ”not in my backyard” -ajattelusta.

Helsingin Uutisissa (HU länsi 16.–17.4.) jutussa alueen kaavoituksesta vastaava Jari Huhtaniemi mainitsi , että kaavamuutoksilla pyritään alueen parantamiseen.

Koulun laajennushankkeella, samoin kuin Ruoholahden kanavan rantojen täyteen ahtamisella ei ole mitään parantavia vaikutuksia muualla kuin yksityisten toimijoiden kassavarannossa.

Juha Kastemaa