Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | HSL pakottaa opiskelijat käyttämään sovellusta, joka ei toimi

Elämä on nyky-yhteiskunnassa monin tavoin kiireistä ja raskasta. HSL on tänä vuonna tehnyt siitä vielä vaikeampaa. Suunnitelmat kariutuvat, en pysty pitämään sovituista asioista kiinni tai olen taas kerran päivän päätteeksi väsyneenä kaukana kotoa, mutta kotiin en kausilipustani huolimatta pääse, koska mobiilisovellus ei toimi.

Opiskelupäivä jää väliin, kun yritän aamulla pitkään ostaa kausilippua, tilille ilmestyy useita veloituksia, mutta lippua en saa ja sitten olenkin jo myöhässä.

Myöhästyn tärkeistä tapaamisista, vaikka olen tarkistanut kotona ja pysäkille kävellessä, että sovellus toimii ja sitten se ei kuitenkaan toimi parin minuutin päästä, kun bussi tulee. Räpellän epätoivoisena puhelinta pakkasessa pysäkillä, asettelen maskia kasvoille, pelkään että akku loppuu. Loppuhuipennukseksi jään pysäkille, koska sovellus ei toimi.

Olen kuullut liian monta kertaa, että laita palautetta. Palautteisiin vastaa asiakaspalvelija, joka ei tiedä, vastaa tai päätä mistään. Vastauksena on "pahoittelemme".

En jaksa toistuvasti valittaa asiasta, jonka korjaamiseksi ei tehdä mitään. Likikään aina sovelluksen sulkeminen, uudelleenlataaminen tai uudelleenkirjautuminen ei auta. Eikä näihin toimiin todellakaan ole aikaa siinä vaiheessa, kun bussi on tulossa tai pysäkillä.

On nöyryyttävää, että joudun jatkuvasti ajetuksi ulos bussista, johon olen nousemassa, vaikka minulla on voimassa oleva kausilippu. Viimeisin kommentti, jonka tylyltä kuskilta kuulin, oli: "sinulla pitää olla toimiva puhelin ja internet". Kelvottomassa puhelimessani toimivat kyllä kaikki muut sovellukset paitsi HSL.

Kummalliselta tuntuu myös se, että vika on kuskien mielestä aina asiakkaassa eikä siinä epäluotettavassa sovelluksessa, jota HSL pakottaa opiskelijat käyttämään, sillä matkakorttiin ei saa opiskelija-alennusta.

Onko yhdenvertaista kohtelua, että pakotetaan tietty ihmisryhmä käyttämään toimimatonta sovellusta julkisella liikenteellä kulkemiseen? Mieluummin kävisin vaikka viikottain uusimassa tai lataamassa korttia kuin eläisin arkea, jonka sujuvuus on jatkuvasti sattuman varassa.

Matkakortti takaisin