Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Potilasturvallisuus ollut vaarassa jo kauan

Sosiaali- ja terveyspuoli on ollut Suomessa retuperällä ties kuinka kauan, eikä meillä ole sellaista hyvinvointivaltiota kuin suurin osa kansalaisista luulee. Ennen lakkojakin on ollut vaaratilanteita. Henkilöstöpula ja huonot työehdot pitää saada kiireellisesti kuntoon.

Esimerkki elävästä elämästä: hoitajien toimien varassa oleva vammainen pääsee sängystä aamutoimiin kello 16 pintaan – toistuvasti. Aikataulu tarkoittaa myös sitä, että lääkäriin tai muihin kuntoutuksiin ei ehdi. Vaikutukset terveyteen ovat mittavat.

Kyse ei ole enää siitä, ettei hoitotyössä ole aikaa kohdata asiakasta, vaan perushoitokin ontuu pahasti.

Ihmettelen, että hoitajat eivät ole itse näitä tilanteita nähtyään ja koettuaan tehneet Valviralle ilmoitusta potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Ammattietiikan luulin kuuluvan kaikille hoito- ja hoivatyötä tekeville.

Olisin toivonut hoitajien ilmoituksia jo ennen meneillään olevaa työmarkkinariitaa. Nyt luku on yli 4 400. Nämä ilmoitukset ovat riidan kapula, ei oikea, inhimillinen huoli.

Huolestuttavaa peliä