Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harry Harkimo Helsinki on suuri työmaa

Helsingin kantakaupunki on jatkuva rakennustyömaa.

On hyvä, että kaupunki kehittyy, mutta siitä pelkästään tuskin on kyse.

Miettikää nyt vaikka poikittaisliikennettä; Pasila on ollut vuosia jatkuvassa myllerryksessä, Itäväylä Kulosaaren suuntaan samoin puhumattakaan Sturenkadusta.

Välillä ja itse asiassa aika usein tuntuu siltä, että kun yksityisautoilu tehdään mahdollisimman vaikeaksi, se vähenee ja loppuu kokonaan.

Ja nyt on kerrottu, että ensi vuonna alkaa Mannerheimintien monivuotinen remontti eli liikenne ei enää toimi edes siinä suunnassa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tulee lisää raitiotietä, Jokeri-rataa, kaukolämpöä, kaukojäähdytystä, putkiremonttia, tietoliikennejohtoa ja vaikka mitä. Mutta eikö kokonaisuus pitäisi olla jollakin niin hallussa, että työt ajoitetaan ja sijoitetaan niin, että liikenne sujuu kaikista töistä huolimatta?

Helsinki teki suuren virheen, kun se ei lähtenyt panostamaan Keskustatunneliin. Ja mitä tekee Helsinki yksityisautoilijoille? No, pysäköinti kallistuu ja ruuhkamaksuja suunnitellaan.

On hyvä muistaa, että puolet Helsingissä töissä käyvistä tulee kehyskunnista ja usein tarvitsevat omaa autoaan.

Keskustatunnelissa autot olisi saatu maan alle ja liikenne olisi sujunut selvästi nykyistä paremmin ja kaupungin keskusta olisi aidosti rauhoittunut jalankulkijoille, pyöräilijöille ja sähkölaudoille.

Nyt tila yksinkertaisesti loppuu kesken ja valitettavasti joudumme lukemaan monista pyöräilijöiden, lautailijoiden ja jalankulkijoiden onnettomuuksista.

Helsinki on jäämässä Tampereen jalkoihin kaupungin kehittämisessä. Tampereella puolueet pystyvät päätöksiin ja päättäjät tekevät hyvää yhteistyötä virkakunnan kanssa. Helsingissä energia kuluu muuhun.

Tampere nosti keskustansa kannelle ja rakensi päälle Nokia Areenan. Tampere rakensi myös keskustatunnelin ja vapautti veden äärelle runsaasti kallista tonttimaata.

Ja Tampereella suuretkin projektit pysyvät aikataulussa eivätkä budjetit pauku.

Ei tullut Helsinkiin Guggenheimin museota eikä tunnu tulevan Helsinki Gardenia, Suvilahti Event Hubia tai Royal Areenaa, kun rahoitusta puuttuu.

Tähän pitäisi saada ihan erilainen tekemisen meininki.

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja (Liike Nyt)