Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Holtitonta liikennekäytöstä Latokartanossa

Olen asukkaana huolestuneena seurannut Latokartanon liikuntapuiston viime aikoina varsin villiksi muuttuneita pysäköintikäytäntöjä ja saattoliikennettä.

Huolimatta siitä, että puiston vieressä on vierailijoiden käytössä iso pysäköintialue ja lähikaduilla myös runsaasti kadunvarsipaikkoja, monet urheiluseurojen jäsenet, valmentajat mukaan lukien, sekä puistoon harrastajia kyyditsevät ovat alkaneet surutta noudattamaan omia sääntöjään

Muun muassa liikuntahallin sisäänkäyntiä lähimpänä olevat muutamat invapaikat ovat jatkuvasti käytössä ilman pysäköintilupia, ja myös viereisen Latokartanon peruskoulun piha on otettu pysäköintikäyttöön, vaikka huoltoajoja lukuun ottamatta siellä ei tietenkään liikennettä tulisi olla. Juuri tästä koulun pihalle tapahtuvasta liikenteestä aiheutuu erityisen suurta vaaraa. Etenkin nyt kesällä, kun läheisellä pallokentällä järjestetään paljon jalkapalloharjoituksia ja muita vastaavia tapahtumia, ongelma on korostunut entisestään.

Oli lähellä, ettei 4-vuotias lapsemme tullut 8. kesäkuuta erään urheiluseuran jäsenen yliajamaksi, koska tämä ajoi kevyen liikenteen väylää pitkin koulun pihalla sijainneen välituntikatoksen alle parkkiin.

Liikuntapuiston ja koulun leikkipaikalla sekä sen läheisyydessä liikkuu päivittäin paljon pieniä lapsia ja on vain ajan kysymys, milloin ensimmäinen vakava onnettomuus tapahtuu. Pienet lapset eivät osaa varoa luvattomilla reiteillä ajelevia autoja, kun niitä ei siellä lähtökohtaisesti pitäisi olla lainkaan.

On Helsingin kaupungin vastuulla varmistaa, ettei liikuntapuiston alueella liikkuvien lasten eikä muidenkaan turvallisuus vaarannu tiettyjen autoilijoiden piittaamattomuuden takia. Toivon, että asia hoidetaan pikaisesti kuntoon.

Oskari Pöllänen