Kommentti Huusin taksikuskien ympäröimänä ”No money!” – levoton basaarimeno rapauttaa luottamuksen koko alaan

Asema-aukion taksibasaariksi kutsutulla tolpalla yksinäisen asiakkaan ympäröi hetkessä joukko miehiä.

Tutun firman takseja ei paikalla näy, mutta en voi ottaa mitä tahansa autoa, koska olen liikkeellä työn puolesta ja käytän taksikorttia.

Minua autoihinsa houkuttelevat kuskit väittävät suomen ja englannin sekoituksella taksikortin käyvän. Tiedän, ettei se aina ole totta, joten lopulta huudan ”No money!” ja asiat lähtevät rullaamaan. Sovin kyydille kattohinnan ja matka sujuu hyvin, joskin kuljettaja ajaa hieman harhaan.

”Taksibasaari” siirtyi suositun yökerhon eteen Helsingissä – Kuski-Tapsa, 65, kuvailee kaaosta: ”Ennen ei yritetty blokata ajamista”

Taksikulttuuri on todellakin muuttunut ja Anne Berner saanut nimensä historian kirjoihin.

Asiaa ei voi kuitenkaan käsitellä vain maahanmuuttovinkkelistä. Jos haluaisin ajaa vain kantasuomalaisten takseilla, en liikkuisi mihinkään.

Eikä tällaiselle ole tarvettakaan, sillä olen törmännyt todella hyviin maahanmuuttajataustaisiin kuskeihin. Vastaavasti lentokentältä ottamani kantasuomalainen kuski alkoi epämiellyttävästi kyseenalaistaa julkisuudessa ollutta taksikuskin saamaa tuomiota asiakkaan raiskauksesta – samalla kun olin itse yksin kyydissä.

On selvää, että nykyinen villi ja taksinkuljettaja Tapsan mukaan ”levoton” meno pitää saada kuriin. Ei voi olla niin, että tolpilla blokataan toisten ajamista ja jopa mätkitään kanssakuljettajia.

Asiakkaiden ahdisteleminen sen vuoksi, minkä taksin he valitsevat, on pöyristyttävää. Takseihin liittyvistä seksirikosepäilyistä tiedottanut poliisikin neuvoi joulukuussa suorasanaisesti käyttämään tunnettua taksifirmaa tai sovellusta.

Taksilain korjaussarjoja on tehty, mutta niillä ei ole ollut riittävää tehoa. Mitä pitää vielä tapahtua, että taksibasaareihin puututaan?

Kaisa Paastela

Kirjoittaja on Helsingin Uutisten toimituspäällikkö.

Yli 500 taksiyritystä menetti lupansa lakisääteisen tunnuksen puuttumisen takia – Tuhansilta puuttuu vielä pätevyyskoe

Taksikuski kosketteli naisasiakasta ja veloitti matkasta huomattavasti enemmän kuin oli sovittu – toinen uhri hyppäsi liikkuvasta autosta

Taksikuskit yhä useammin epäiltyinä seksuaalirikoksista – noin 30-vuotiaan kuljettajan epäillään raiskanneen naisen taksimatkan jälkeen

Taksikyydin keskihinta putosi 13 %, mutta 10 kilometrin matkan hinta voi vaihdella melkein 15 euroa – Taksisovelluksen huomio: Nämä seikat ovat suomalaisille hintaakin tärkeämpiä

Taksiliitto: Kuljettajat edelleen käsirysyssä Rautatieaseman taksitolpalla – "Mitäpä jos poliisi nousisi autostaan katsomaan"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut