Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kommentti | Helsingin maine on syöksykierteessä – varastetaan Mikko Alatalo avuksi

Helsingin maine on syöksykierteessä. Ensin korona karkotti turistit Uudeltamaalta. Nyt mainetta nakertavat kaupungin vuosi vuodelta paheneva hoitakriisi ja palkkasekoilu. Palkanmaksu saattaa palautua normaaliksi vasta kuukausien päästä, arvioi pormestari Juhana Vartiainen (kok.)

Samoja ongelmia on muuallakin Suomessa, mutta päähuomio kiinnittyy pääkaupunkiin. Helsinki on sekaisin ja tilannetta yritetään korjata hätääntyneissä tunnelmissa keskellä kuumaa kesää.

Lukijoiden kommenttien perusteella kysyntää olisi.

Helsingin mainehaitta on tietysti mitätön asia siihen verrattuna, mitä katastrofaalisia tilanteita ongelmat perheille ja yksittäisille ihmisille aiheuttavat. Jos ongelmia ei saada välittömästi korjattua, kokonaisuus pahenee entisestään. Haluaako kukaan hakea töihin, jos pelkona on nollan euron palkkakuitti?

Helsinki oli vuonna 2021 koko maan muuttotappiollisin kaupunki. Tämän kilpailun voittaja oli taas Tampere, joka tuntuu onnistuvan nyt kaikessa. Upouuden Nokia-areenan maine on kasvanut lyhyessä ajaksi niin isoksi, että sen voi nähdä paljain silmin aution Helsinki-areenan parkkipaikalle. Huikeaa matkailumainosta Tampereelle on myös suosittu poliisisarja Koskinen. Siinä ruutuaikaa annetaan paljon kaupungin paraatipaikoille. Helsinkiin sijoittuvista dekkareissa hiippaillaan monesti liikaa joutomailla ja pimeässä.

Jotain Helsinki voisi Tampereelta varastaa. Nimittäin Mikko Alatalon. Laulaja esiintyi viime viikolla Maunula-talon yhteislaulutapahtumassa. Somekuvien perusteella yleisöä oli paikalla runsaasti. Tv-kanavien ja kaupungin kannattaisi jälleen tosissaan miettiä, olisiko Helsinkiin mahdollista järjestää Tukholman Allsång på Skansenin kaltaista yhteislaulushow’ta. Se voisi tuoda Helsinkiin samaa jatkuvaa vetovoimaa kuin Linnanmäki. Helsingin Uutisten Facebook-päivitykseen tulleiden lukijoiden kommenttien perusteella kysyntää tällaiselle tapahtumalle olisi. Kommenteissa muisteltiin Soutustadionin yhteislauluja ja paikaksi ehdotettiin Puotilan kartanoa.

Helsinkiin suunnitellaan yökaupunginosaa. Järkevästi toteutettuna sellainen voisi lisätä nuorten matkailijoiden määrää hyvinkin paljon. Nyt kaupungin matkailusivusto on nostanut verkkosivuillaan fiksusti kärkeen merellisyyyden ja ravintolat. Helsingissä on kiistatta Suomen parhaat ravintolat, mutta esimerkiksi Turulla, Porvoolla ja Tampereella on selkeämpi maine ”ravintolakaupunkeina”. Helsingin ison koon vuoksi monia asioita pidetään liian usein itsestäänselvyyksinä.

Aapo Siippainen, uutispäällikkö

Pilaavatko 0,00 euron palkkakuitit ja hoitajakriisi Helsingin maineen? Pormestari: ”Ei ole varaa menettää osaajia"

Näin Helsinki sulkee sairaalapaikkoja – Malmilla pahin tilanne

Hoitajakriisi: Osa Helsingin terveysasemista jäi kokonaan ilman sijaisia – "Kiireettömiä aikoja on erittäin vähän"