Lukijalta | Sähköautopalojen riski kasvaa

Ilmastonmuutos on vauhdittanut sähköautoiluun siirtymistä. Valtiovalta ja EU ovat voimakkaasti tukeneet autoliikenteen sähköistymistä.

Tulevaisuudessa tavara- ja henkilöliikenne tapahtuu yhä enemmän sähkön avulla. Se tuo mukanaan positiivisia asioita mutta myös uusia riskejä.

Ovatko valtiovalta, EU ja eri toimijat varautuneet riittävästi esimerkiksi autolautoilla ja pysäköintihalleissa tapahtuviin sähköautopaloihin?

Akuston sytyttyä tuleen perinteiset sammutusmenetelmät eivät toimi, koska kyseessä on kemiallinen reaktio. Akuston jäähdyttäminen ja niin sanottu sammutuskonttiratkaisut ovat tällä hetkellä esillä. Sammutuskonttia tuskin pystyy hyödyntämään autolautoilla ja ahtaissa paikoissa.

Onko tulevaisuudessa tarpeen rakentaa laivojen autokansille sähköautoille varattu oma palo-osasto, joka olisi tarvittaessa täysin suljettavissa.

Valtiovallan ja EU:n tulee panostaa nykyistä enemmän varautumiseen, etteivät ratkaisut ja kustannukset jää varustamojen, yksittäisten pelastuslaitosten ja vakuutusyhtiöitten harteille.

Mauri Venemies

Markus Hekkala

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut