Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Bussilinjauudistus heikensi yhteyksiä

Elokuun puolessa välissä astui voimaan muutoksia bussilinjoissa. Töyrynummen asuinalueelta ei bussilla pääse enää tärkeimpiin Koillisen-Helsingin julkisiin palveluihin, mutta esimerkiksi kauppakeskus Jumboon kulkeminen helpottuu. Palveleeko tämä alueen asukkaita?

Uudistus tarkoittaa sitä, että 3-4 kertaa tunnissa kaikkina viikonpäivinä kulkenut linja 554 loppui ja tilalle tuli linja 562 (Itäkeskus - Malmi - Aviapolis - Lentoasema).

Uusi reittilinjaus, mikä korostaa yhteyksiä Vantaalle, ei palvele Koillis-Helsingin pohjoisosan asuinalueita, joiden tärkeät palvelut ovat Helsingissä. Poistuneen linjan 554 reitin varrelle jää asuinalueita vaille toimivaa julkista liikennettä.

Esimerkiksi Yläkaskentien varrella asuville Suutarilan terveysasema, hammashoitola, kirjasto, yläaste ja pari ala-astetta sekä päiväkotia jäävät täysin vaille bussilinjaa. Myös Malmin sairaalaan ja esimerkiksi siellä olevaan laboratorioon kulkeminen vaikeutuu huomattavasti nykyisestä. Yläkaskentien alue jää muutenkin mottiin julkisen liikenteen osalta, esimerkiksi Malmille ei pääse enää bussilla.

On tärkeää, että pääkaupunkiseudun julkista liikennettä ja poikittaisyhteyksiä kehitetään. Runkolinjojen uudistamisen lisäksi on otettava huomioon myös asuinalueiden tarvitsemat sisäiset yhteydet.

Seija Beurling, puheenjohtaja, Tapanilan Työväenyhdistys ry