Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eveliina Heinäluoma Helsingin työntekijöiden luottamus on palautettava

Helsingin kaupungin palkkasotku on jatkunut nyt viidettä kuukautta. Palkkojen puuttuminen on asettanut useat työntekijät sietämättömiin tilanteisiin. Kesälomasuunnitelmia on jouduttu perumaan, vuokrienmaksua siirtämään ja joissain tilanteissa lainaamaan rahaa ystäviltä. On täysin vastuutonta, että Suomen suurimpana työnantajana Helsingin kaupunki on laiminlyönyt työnantajavastuunsa näin vakavalla tavalla.

Kaupungin onkin korjattavat palkanmaksun ongelmat viipymättä ja väärin tai kokonaan maksamatta jääneet palkat on saatava maksuun nopeasti. Tämän lisäksi työntekijöille puuttuneista palkoista aiheutuneet vahingot on korjattava täysimääräisesti korkoineen.

On selvää, että uuden palkanmaksujärjestelmä Sarastian käyttöönottoon olisi pitänyt varautua paremmin. Oppeja olisi voitu hakea Espoon kaupungilta, joka otti uuden järjestelmän käyttöön ennen Helsinkiä. Ongelmien kuitenkin iskiessä päälle pääkaupungissa olisi pitänyt siirtyä kriisijohtamisen vaiheeseen. Nyt näin ei tapahtunut.

Helsingissä operatiivista valtaa käyttävät pormestari ja kansliapäällikkö. Johtamisen työkalut ja myös vastuu niiden käyttämisestä kuuluu pormestari Juhana Vartiaiselle. Palkkasotkun käynnistyessä pormestarin hitaus ryhtyä toimenpiteisiin on ollut hämmentävää.

Kesän aikana niin kaupunginvaltuutetut kuin myös monet kaupungin työntekijät ovat olleet palkanmaksun ongelmiin liittyvistä tiedoista vain julkisten uutislähteiden varassa. Edes kaupunginhallitusta ei ole kunnolla informoitu palkkasotkun hoidosta. Palkkaosaston puhelinvaihteen ruuhkautuessa työntekijät ovat joutuneet odottamaan viikkoja puutteellisiin palkkakuitteihinsa liittyviä vastauksia.

Tilanne on äärimmäisen vakava. Pormestarin ja johtavien viranhaltijoiden on nyt pikimmiten tuotava ratkaisuehdotuksensa kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaupungin työntekijöillä ei ole varaa jäädä ilman palkkaa ja elää epävarmuudessa useita kuukausia.

Puuttuvien palkkojen ohella kaupungilla on töitä edessä työntekijöiden luottamuksen palauttamisessa. Pelkkä anteeksipyyntö ei tämän mittaluokan sotkussa auta. Luottamuksen palauttaminen tulisi aloittaa myöntämällä kaikille kaupungin työntekijöille HSL:n työsuhdematkalippu ja laatimalla kunnollinen palkkaohjelma palkankorotuksineen. Kunta-alan työntekijöistä käydään kovaa kilpailua, eikä Helsingillä ole varaa menettää työntekijöitään naapurikuntiin.

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja (sd.)