Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | "Putinismia" Suomen työmarkkinoilla

HS nosti pääkirjoitussivullaan elintärkeän asian keskusteluun, hoitajaliittojen "överiksi" menneet uhkailut.

Täydellinen vauhtisokeus on vallannut hoitajaliittojen puheenjohtajat. Siitä ei kahta sanaa, etteivätkö hoitajat ansaitsisi paremmin työn vaativuutta vastaavat palkat. Toistaiseksi hoitajat ovat saaneet laajaa

ja suurta ymmärrystä osakseen, tuskin enää pitkään.

Kansalaisten peukalot kääntyvät alas päin, kun ymmärretään, ettei edes suojelutyötä rajata lakkouhkauksista ulos. Joka ainoa julkisen puolen työtaistelu vaatii kansan ehdottoman tuen onnistuakseen.

Tehyn ja Superin jäsenet eivät ole ansainneet nykyisen kaltaisia puheenjohtajiaan. Todellisuudessa puheenjohtajat tietävät pääministerin olevan pakotettu tuomaan tätä hulvatonta menoa rajoittavat lakiehdotukset pikaiseen eduskunnan käsittelyyn. Ja kas, liittojohtajat voivat huokaista helpotuksesta ja vastuunkannon sijasta piileksitään uhriksi joutuvan pääministeri Sanna Marinin selän takana.

Joskus tämäkin taistelu taukoaa, ehkäpä päättyykin, kärsityt tappiot todetaan ja elämä jatkuu. Viimeistään silloin alkaa armoton keskustelu ay-liikkeen "pyhiin" oikeuksiin puuttumisesta ja erinäiset, ennestään tutut tahot, tulevat vaatimaan kavennusta järjestäytyneen työväenliikkeen oikeuksiin.

Mutta sitä saa mitä tilaa, jos liittopuheenjohtajiksi valitaan kovaäänisimmät ja eniten lupauksia jäsenistölle syytävät amatöörit! Vastuutaan pj-valinnoistaan tulee myös liittojen jäsenten kantaa.

Missä luuraa keskusjärjestöohjaus, siellä sentään kuvittelisi isomman ymmärryksen vallitsevan tilanteen mahdottomuudesta?

Tapio Havasto, ay-veteraani, Helsinki