Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Luottamus Helsingin kaupunkiin työnantajana on mennyt

Helsingin kaupunki valehtelee, että Sarastia-gatessa olisi ongelmat vähentyneet. Henkilöstölle, poliittisille päättäjille ja medialle esitellään tilastoja, joiden mukaan virheitä olisi muka korjattu enemmän mitä niitä tulee.

Ei pidä paikkaansa. Työnantaja ohjeisti keväällä meitä työntekijöitä, ettemme saa ilmoittaa "pienistä" virheistä, jotta isot palkkavirheet voidaan korjata ensin. Huhtikuussa lähetettyihin reklamaatiosähköposteihin ei ole vieläkään vastattu.

Virheitä on valtavasti: palkat puuttuvat kokonaan tai osin, lomarahat puuttuvat tai ne on maksettu väärin, lisät eli ilta-, yö-, viikonloppu-, olosuhde-, kokemus-, henkilökohtainen-, puuttuvat tai ne on maksettu väärin. Lomapäiviä puuttuu tai niitä on liikaa. Palkkiot on maksettu väärin tai ei lainkaan. Poissaoloilmoitukset ovat väärin, koska koodit ovat väärin. Tässä vain osa.

Surullisinta vai olisiko härskeintä oikeampi sana, on että palkkalaskelma saattaa olla jopa kymmeniä sivuja pitkä – ohje minkä kaupunki on laatinut, on virheellinen. Työnantajamme on käyttänyt resursseja ennemmin laatimaan palkkalaskelman lukuohjeen kuin korjaamaan virheitä.

Meillä Sarastia-gate näkyy koko perheellä. Itselläni roikkuu kuukaudesta toiseen työsuhde-etu, mitä minulla ei ole ollut lähes kahteen vuoteen. Nostaa siten veroprosenttiani ja korjaaminen on mahdotonta ennen kuin palkkalaskelma saadaan kuntoon.

Tyttäreni oli kesätöissä kaupungilla, eikä hän ole saanut lisiään. Isälläni seisoo Kelassa eläkkeensaajan hoitotukianomus, koska Helsingin kaupunki ei saa toimitettua kotihoidon laskua, joka tarvitaan liitteeksi.

Joka päivä kuulen uudesta erilaisesta ongelmasta tai virheestä. Surullisia tarinoita, miten ihmiset sairastuvat huolesta ja pelosta miettiessään, että onko tilillä tarpeeksi rahaa palkkapäivänä vai ei.

Miten he saavat taas järjestettyä vuokranmaksun, lasten ruoat ja jatkuvasti nousevat sähkömaksut? Pikavippejä ja muita lainoja ei voi loputtomasti nostaa. Virheitä on tuhansia ja taas tuhansia. Ne uusiutuvat ja kertautuvat. Palkanlaskijat ovat uupuneita. Heidän ylityötunneistaan ei ole kellään tarkkaa tietoa.

Miten on mahdollista, että pormestari Vartiainen, kansliapäällikkö Sarvilinna, henkilöstöjohtaja Gros ja digitalisaatiojohtaja Rusama eivät ole eronneet tai erotettu? Luottamus kaupunkiin työnantajana on hävinnyt, koska kukaan kanna vastuutaan.

Ainoa syy, että työntekijät enää tekevät töitä on rakkaus palveluihin ja velvollisuus helsinkiläisiä kohtaan. Saa nähdä kauanko jaksamme.

Riikka Aalto, Helsingin kaupungin työntekijä