Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Koirapuisto väärässä paikassa

Uutelan ulkoilupuistoon ollaan tekemässä lisää koirapuistoa entisen viereen. Koirille tarvitaan omat harjoittelu- ja ulkoilualueensa mutta tämä koira-alue on väärässä paikassa.

Paikalliset asukkaat ovat ainakin parinkymmenen vuoden ajan tuoneet esille, että paikka on huono. Kaavoittaja ei ottanut asiaa huomioon. Toisaalta ulkoilualueesta halutaan ja pitää tehdä autoista vapaata mutta tämä koirapuisto - ja myös uusi kaava Halkullanniemeen - uhkaa autottomuustavoitetta. Koiriahan viedään ulkoilemaan autolla! Autoilu tapahtuisi läpi koko ulkoilualueen. Uhkana on myös, että rakennetaan uusi tie, joka pilkkoisi nykyisen metsän ja kulkisi kahden luonnonsuojelualueen rajalla.

Koirapuistolle olisi ollut parempi paikka golfkentän tuntumassa Vuotien vieressä. Se olisi liikenteellisestikin parempi, kun läpiajoa ei tarvitsisi ohjata Uutelaan.

Uuden tien rakentaminen on aivan turhaa: se lisää autoilua ulkoilualueella, pilaa nykyisen metsän ja saattaa myös tuhota Rudträskin ja Särkkäniemen luonnonsuojelualueiden luontoarvoja. Uutela on yksi Helsingin hienoimpia yhtenäisiä luontoalueita. Säästetään se sellaisena myös tuleville polville.

Ursula Immonen

Vuosaari