Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Toimittajalta Nuoret valtuutetut kunnostautuvat mielensä pahoittamisessa – konkarit tappavat aikaa miten parhaaksi näkevät

Mielensäpahoittamisen kulttuuri on pesiytynyt myös kaupunginvaltuustoon. Tämä iski päällimmäisenä mieleen seuratessani viime kokousta.

Valtuuston oli 21. syyskuuta tarkoitus hyväksyä vuokrausperiaatteet eräille hitastonteille. Rutiiniasiaan odotetaan korkeintaan paria puheenvuoroa. Demarien Ville Jalovaara on kuitenkin valmistautunut puhumaan koko hitasjärjestelmän kehittämisestä. Hitaksen avulla pyritään tarjoamaan kohtuuhintaisia omistusasuntoja.

Puheenjohtaja Fatim Diarra (vihr.) muistuttaa, ettei nyt olla keskustelemassa hitaksesta, mutta aihe luisuu.

– Kannustan valtuutettuja puhumaan käsittelyssä olevasta asiasta, hän paimentaa.

Kokoomuksen Otto Meri ilmoittaa kunnioittavansa ”suuresti kaikkia ja kaikkea” ja siirtyy puhumaan hitaksesta. Puoluetoveri Atte Kaleva jatkaa epäilemällä, että joitakin tontteja olisi luovutettu metroaseman läheltä rakentajille liian halvalla.

Tunnelma salissa lässähti Jalovaaran positiivisen vireen jälkeen.

SDP:n Eveliina Heinäluoma loukkaantuu kaupungin virkamiesten puolesta. Kaleva tähdentää, ettei hän väitä, etteivät virkamiehet osaisi hoitaa hommiaan.

Meri käsittää, että Heinäluoma pani puheenvuorollaan Jalovaaraa ruotuun.

– Tunnelma salissa lässähti Jalovaaran positiivisen vireen jälkeen. Pahoitin mieleni, Meri toteaa.

Heinäluoma puolustautuu, ettei hän ole yrittänyt suitsia Jalovaaraa vaan on samaa mieltä hänen kanssaan. Apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) siirtyy puhujanpönttöön kertomaan hitaksen uudistamisesta.

– Ehkä rikon ministi puhesääntöä... hän varoittaa.

Sinnemäen esityksen jälkeen Diarra toivoo, että valtuusto sai nyt vihdoin tarpeeksi tietoa hitaksesta ja yrittää jouduttaa päätöstä. Jalovaara pyytää puheenvuoroa:

– Vähän puhujasta ja asiasta riippuen täällä ojennetaan asian vierestä muka menemisistä. Voin vakuuttaa, ettei valtuutettu Heinäluoma minua jyrännyt. Voitte olla ihan huoletta että tässä olisi tapahtunut mitään semmoista mitä kokisin mitenkään ahdistavaksi ryhmänjohtajan taholta. Voitte olla hyvillä mielin loppuillan.

Asiaa käsitellään puoli tuntia. SDP:n Erkki Tuomioja näyttää torkkuvan iltapäivälehti polvellaan. Väärä havainto – yhtäkkiä käsi singahtaa lehdelle ja Tuomioja jatkaa ristikon täyttämistä.

Jukka Hämäläinen