Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutispäälliköltä Juttuvinkki muuttaa maailmaa

Helsingin Uutiset kirjoittaa jatkuvasti juttuja lukijoiden lähettämistä uutisvinkeistä. Kiitos kaikista toimitukseen tulleista soitoista ja sähköposteista!

Iso osa vinkeistä koskee julkista liikennettä, katutöitä sekä terveysasemien ja sairaaloiden ongelmia. Usein lukija on jo lähettänyt asiasta palautetta esimerkiksi Helsingin kaupungille, mutta jäänyt ilman toivottua vastausta. Moni lukijoista kokee, että epäkohtiin puututaan tosissaan vasta sen jälkeen, kun paikallinen media on nostanut asian esille.

Liikenneturvallisuus on juttuvinkkien kestoaihe. Vinkkejä vaarallisista risteyksistä ja suojateistä sekä huonokuntoisista kaduista tulee tasaisesti eri puolilta kaupunkia. Aiheesta tehdyt jutut leviävät laajalle ja tavoittavat satoja tuhansia ihmisiä. Parhaimmillaan jutut muuttavat autoilijoiden, jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja skuuttaajien käyttäytymistä ja tekevät liikenteestä turvallisempaa. Tämä on huomattu myös Helsingin poliisin liikennevalvonnassa, joka on kertonut olevansa hyvin tyytyväinen tapaan, jolla Helsingin Uutiset käsittelee liikenneturvallisuuteen liittyviä aiheita.

Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kirjoittaa Twitterissä ahkerasti Helsingin liikenteen vaaranpaikoista ja sakkorysistä. Media tarttuu tärkeimpiin julkaisuihin hanakasti, ja poliisi saa työlleen kaipaamaansa näkyvyyttä. Liikennevalvonnan avoimuus ja näkyminen sosiaalisessa mediassa on huomattavasti pidemmällä kuin monen muun poliisin yksikön.

Juttuja on toivottu paljon julkisten palveluiden toimivuudesta tai ennemminkin toimimattomuudesta. Monella Helsingin alueella palvelujen pelätään kuihtuvan ja silloin toimituksen sähköposti alkaa laulaa. Lukijat vaativat, että päättäjiltä on penättävä perusteluita. Näin HU myös tekee.

Helsingin Uutisten lukijamäärä on merkittävässä nousussa. HU tavoittaa nyt 406 000 lukijaa joka viikko, ilmenee tuoreesta Kansallisesta Mediatutkimuksesta (KMT 2022).

Nousua edellisvuoteen on 9,7 prosenttia. Merkittävää on erityisesti painetun lehden lukijamäärän nousu: 7,1 prosenttia, jossa Helsingin Uutiset ui selvästi mediakentän yleistä trendiä vastaan. Helsingin Uutisten painettu lehti tavoittaa 90 000 lukijaa.

Aapo Siippainen

Kirjoittaja on Helsingin Uutisten uutispäällikkö