Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Helpotusta asukaspysäköintimaksuihin

Energian ja ruoan hintojen noustessa voimakkaasti Helsingin kaupungin pitäisi tarjota helpotusta asukaspysäköintimaksuihin. Asukaspysäköintimaksujen alentaminen ei maksaisi kaupungille mitään, katutilahan on olemassa joka tapauksessa.

Ilman katuja olisi tuskin kaupunkejakaan. Pysäköintimahdollisuuksien tarjoaminen kaupungin veronmaksajille pitäisi olla palvelua, josta velotetaan pelkästään omakustannushinta.

Kantakaupungissa asuvat autoilijat ovat aivan tavallisia ihmisiä, samanlaisia kuin muuallakin. Autonkäyttötarpeet ovat myös hyvin tavanomaisia ja toistuvia, kuten tavaran ja ostosten kuljettamista tai lasten kuljettamista harrastusvälineineen.

Monilla iäkkäämmillä on lisäksi liikuntaongelmia, joiden takia oman auton käyttö on paljon helpompaa kuin julkisiin kulkuneuvoihin raahautuminen. Pysäkki ei useimmiten ole lähelläkään kotiovea.

Kaiken lisäksi viime aikoina julkisessa liikenteessä, erityisesti ratikoissa, on ollut pitkäkestoisia häiriöitä. Mannerheimintien ollessa suljettuna yleisötapahtuman tai mielenosoituksen takia ei ole varmaa, pääseekö julkisilla kulkuneuvoilla lainkaan perille.

Asumis- ja muidenkin elinkustannusten noustessa erityisesti eläkeläisten maksukyky heikkenee. Helpotusta sekä eläkeläisille että lapsiperheille voisi tuoda asukaspysäköintimaksun porrastaminen perheen tulotason mukaan. Näinhän tehdään jo Yle-maksun suhteen.

Heikki Kasari, valtiot. tri, katajanokkalainen vuodesta 1976