Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Emma Kari Arvokkaimmat luontoalueet suojellaan

Viisi luonnonsuojelualuetta vuodessa – tämä on linjattu Helsingin strategiaan ja siitä on syytä olla ylpeä. Tämä luo toivoa ajassa, jossa luonnonpuolustajat Arkadianmäellä näyttävät olevan vähissä. Vaikka politiikassa luonto on viime aikoina saanut kylmää kyytiä, niin Helsingissä näytämme mallia siitä, missä määrin luontoa on puolustettava.

Kaksi uutta luonnonsuojelualuetta nousee Uussilanpuistoon Vartiokylässä ja Hallainvuorelle Myllypurossa. Saimme näin varmistuksen sille, että tärkeä viheryhteys aina Uudenmaan pohjoisimpiin metsiin säilyy. Lintuihmisenä minua ihastuttaa ajatus siitä, että voimme suojella uhanalaistuneiden hömö- ja töyhtötiaisten koteja.

Kaupunginhallituksessa on esitetty myös luonnonsuojelualueen perustamista Kivikon ulkoilupuiston kallioalueelle, jossa on arvokkaita kallio- ja ketokasvillisuutta.

Luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen on aikamme suurimpia uhkia. Olemme tekemässä suunnitelmallista monimuotoisuuden lisäämistä virkistys- ja luontoalueiden metsissä, minkä lisäksi tavoitteenamme on metsien luontainen vanheneminen.

Me emme voi suoraan vaikuttaa luontokatoon esimerkiksi Kiinassa, mutta lähiluonnon tilaa pystymme parantamaan. Kasvavassa kaupungissa suurena kysymys onkin se, että pystymmekö suojelemaan myös kaupunkiluontoa. Luonnonsuojeluohjelman mukaisesti teemme tätä niin, että arvokkaimmat luontoalueet suojellaan, eikä niille tulla osoittamaan rakentamista.

Kovasti olemme luonnon puolesta työtä tehneet. Nyt katseemme ovat siirtyneet kohti tulevia näkymiä. Helsingissä valmistelu uudesta luonnonsuojeluohjelmasta on pian alkamassa, jossa linjataan seuraavat uudet luonnonsuojelualueet.

Viisi luonnosuojelualuetta vuodessa on uskomattoman suuri luku. Helsinkiläisten luontoa tullaan suojelemaan runsaammin kuin koskaan.