Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Aleksi ja Espa lenkkipolkuna 46 vuotta – meillä on harras toive kaupungin suunnittelijoille

Olemme seuranneet mielenkiinnolla ajatuksia keskustan kehittämisestä ja sen elävöittämisestä, nyt viimeisenä asiana Esplanadien kaistoista osan sulkeminen liikenteeltä. Yleinen huomiomme on se, että asiasta ilmaisevat mielipiteensä lähinnä keskustaan tulevat eivät täällä asuvat. Ei oteta huomioon, että keskustassa myös asuu ihmisiä. Vaikuttaa siltä, että kaupungin nuoret poliitikot haluavat karkottaa meidät vanhat asukkaat mm. vaikeuttamalla autoilua.

Katajanokalla 46 vuotta ovat antaneet meille toisenlaisen näkökulman. Me tarvitsemme vain toimivan kaupungin ja siihen kuuluu myös liikkuminen alueella joko kävellen tai autolla. Mitä tulee edelliseen, toivomuslistalla on päivittäisen lenkkipolkumme Aleksi-Espan täyttäminen lisäpenkeillä. Kahviloita ja terasseja on yllin kyllin, mutta eläkeläisille turistihinnat ovat liikaa. Yhdysvaltojen suurissa kaupungeissa on ns. yleisiä tiloja, joihin kaupunkilaiset ja matkailijat voivat pistäytyä lepäämään ja syömään eväitään. Sellainen olisi tarpeen myös meillä.

Mitä taas tulee auton käyttöön, me emme ole niitä, jotka kruisailevat Espan ympäri. Me tarvitsemme autoa päästäksemme lääkäriin tai käymään sukulaisissa Espoon puolella. Nyt meiltä yritetään estää suorin reitti Länsiväylälle, joka tietää mutkittelua pikkukaduilla. Kuluu aikaa, bensaa ja päästöt senkun kasvavat.

Harras toive kaupungin suunnittelijoille: ”Tehkää keskustasta toimiva myös sen asukkaille. Rakentakaa keskustatunneli tai häätäkää satamat.

Eila Kaarresalo-Kasari, Heikki Kasari, Katajanokka