Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Kokoomusjohto, päästäkää Rydman töihin

Viranomaiset ovat antaneet Wille Rydmanille puhtaat paperit, mutta kokoomusjohto roikottaa päätöstä Rydmanin asemasta joulun yli. Syyt viivyttelyyn ovat poliittisia.

Wille Rydman edustaa kokoomuksessa ennen vahvana ollutta ”koti, uskonto, isänmaa” -linjaa, joka on saanut väistyä Mykkäsen, Pietikäisen, Grahn-Laasosen ja Orpon ”sinivihreän” linjan tieltä. Sinivihreään linjaan kuuluu ihannoiva suhtautuminen Brysseliin ja EU:n toimintaan, lepsu ote maahanmuuttoon sekä vihreän puolueen ympäristönäkemysten tukeminen.

Rydman haastoi puolue-eliitin kaksi kertaa. Kokoomuksen johto junttasi Helsingin pormestariksi sinivihreää Kirsi Pihaa, mutta joukko kokoomuslaisia ei suostunut tukemaan häntä. Piha suuttui, kun Rydman ja kumppanit eivät alistuneet. Hän perui ehdokkuutensa, ja Rydman sai puoluejohdon vihat päälleen.

Helsingin kokoomuksen piirikokouksessa pitämässään linjapuheessa Piha jakoi kokoomuslaisia vuohiin ja lampaisiin. Olivat hänen laillaan ajattelevat, jotka olivat niitä hyviä, ja sitten olivat pahat arvokonservatiivit, jotka piti savustaa puolueesta.

Toinen tapaus oli EU:n elpymisrahasto, jonka hyväksymisen kokoomus ratkaisi. Orpo ja Mykkänen komensivat eduskuntaryhmänsä päästämään paketin läpi. Rydman ja joukko muita kokoomuksen kansanedustajia haastoi kokoomusjohdon linjan ja äänesti EU-tukipakettia vastaan.

Kokoomuksen johto sai tilaisuuden kostaa nöyryytyksen, kun Helsingin Sanomat uutisoi Rydmania koskevista juoruista. Rydman sai potkut kokoomuksen eduskuntaryhmästä ja ehdokaslistoilta, kunnes asioihin tulee selvyys.

Nyt asiat on selvitetty viranomaisten toimesta. Kokoomuksella ei ole perusteluja torjua Rydmanin ehdokkuutta tai estää hänen osallistumistaan eduskuntaryhmän toimintaan. Silti Orpo ja Mykkänen viivyttelevät. Kokoomuksen sinivihreän johdon pitää lopettaa lapsellinen toimintansa ja päästää syytön Rydman töihin.

Juhani Lahtinen