Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Pyöräilijät eivät piittaa liikennesäännöistä

Oli mielenkiintoista lukea Pikku Huopalahden asukkaiden ehdotuksia liikennejärjestelyiksi. Asun itse Munkkiniemessä, ja minulla olisi pieni huomatus suunnitelmiin.

On ihan hyvä ajatus siirtää pyöräilijät tien toiselle ja jalankulkijat toiselle puolelle, mutta tuleeko se toimimaan on toinen kysymys.

Munkkiniemen Puistotiellä on pyörätie keskellä ja vain toisella puolella raitiokiskoja. Toisella puolella on kävelytie ja ajoratojen vierellä jalkakäytävät.

Pyöräilijät käyttävät kaikkia neljää ja kun kysyy miksi he ajavat jalankulkijoille tarkoitetulla väylällä on vastausvaihtoehtoja kolme: hiljaisuus, haistatus, tai "koska minun pitää päästä kääntymään tai menemään tuosta tuonne ja jos käyttäisin pyörätietä joutuisin kiertämään".

Tuota kolmatta käytti aikoinaan syynä pyöräilijä, kun ajoi päälleni Sturenkadun sillalla, joka ylittää Teollisuuskadun, ajaessaan sillä puolella jossa ei ole pyörätietä. Ajoi päälleni kun en voinut väistää. Se jalkakäytävä on alle metrin leveä ja siinä on valopylväät.

Mielestäni Helsingistä voisi ihan hyvin poistaa kaikki pyörätiet, kun kerran pyöräilijät eivät niitä käytä. Toisaalta toivoisin että ne pyöräilijät, joita muka on olemassa, jotka ajavat aina pyörätiellä kun sellainen on, ottaisivat tämän piireissään puheeksi ja keksisivät keinon millä nämä liikennesäänöistä piittaamattomat yksilöt saataisiin kuriin.

Itse yritän vain puhua heille, mutta ei sillä tunnu olevan vaikutusta.

Tavaritz