Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uutispäälliköltä Tarjoushaukan otsaan yhä tuomitsevampi leima

Punalaputettujen tuotteiden ostamiseen liitetty häpeä on katoamassa, mutta tilalle on tullut uusi tuomitsevampi leima.

Hyvätuloisten ei tulisi hamstrata hävikkituotteita ilta-alesta. Tuotteet pitää jättää kaikkein vähävaraisimmille. Keskustelu aiheesta otti tammikuussa jälleen lisäkierroksia, kun SPR otti aiheeseen kantaa.

– Jos on hyvät tulot ja raha riittää siihen, että voi ostaa sen normaalihintaisen, niin sitten voisi jättää punalaputetun sille, joka sitä kipeämmin tarvitsee, Tampereen osaston toiminnanjohtaja Marjo Majlund sanoi Ylen haastattelussa.

ABCD-lippu voi tulla AB-lippuja halvemmaksi.

Itselläni on rahaa ostaa normaalihintainen tuote, mutta käyn säännöllisesti ilta-alessa. En ole saanut paheksuvia katseita. Syynä on se, ettei samoilla apajilla näy enää juuri muita tarjoushaukkoja. Isoissa kaupoissa ilta-aleen jää lähinnä kalliita luomulihoja. Niiden kilohinta voi alennettunakin olla kalliimpi kuin tavallinen tuote normaaliin hintaan.

Parhaat ale-löydöt tehdään nykyään pienistä korttelikaupoista. Kävin hiljattain Alppilan Alepassa puoli tuntia ennen ilta-alen päättymistä. Ostin ison kassillisen alennustuotteita. Jäljelle jäi kymmeniä.

Helsingin Uutiset kertoi joulukuun alussa, että Pelastusarmeijan ruoka-avusta saatavaa leipää heitetään Kallion puistoihin. Toimitukseen tammikuussa yhteyttä ottanut lukija sanoi, että tilanne on pahentunut. Hänen mukaansa ihmiset käyvät hakemassa leipää, jotta voivat ruokkia niillä puiston lintuja. Osa on heittänyt ylimääräiset leivät kasaksi lintujenruokintapaikalle.

Alkuvuoden ovelimman säästövinkin kuulin Tiktokista. HSL:n AB-lipun käyttäjälle voi olla halvempaa ostaa ABCD-lippu, jos kyseessä on reilun tunnin mittainen menopaluumatka esimerkiksi Helsingin keskustaan. Kaksi AB-lippua maksaa yhteensä 6,20 euroa. Yksi lippu on voimassa 80 minuuttia. ABCD-lippu on voimassa kuitenkin puoli tuntia pidempään ja maksaa vain 4,50 euroa.

Hintojen nousun voi huomata tyhjiä pulloja ja tölkkejä kerätessä. Niiden määrä kaduilla on pysynyt samana, mutta kalliimpien käsityöläisoluiden määrä on vähentynyt dramaattisesti. Tilalle on tullut yhä enemmän halpiskaljaa ja pantittomia taxfree-tölkkejä. Yleensä kerään nekin, jotta naapurusto pysyy siistinä roskista.

Aapo Siippainen