Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Helsinki tärveli maineensa täysin

Olen palvellut Helsingin kaupunkia noin viisikymmentä vuotta, jos lasken mukaan myös nämä eläkkeellä tehdyt lukuiset keikkatyöt. Ennen eläkkeelle jäämistäni Stadin vakituisessa työsuhteessa työskennellessäni palkat tulivat aina ajallaan ja ne oli oikein laskettu.

Nyt takkuaa pahasti. Lähetin jo yli kaksi viikkoa sitten verokorttini palkanlaskentaan ja olen yrittänyt soittaa heille monesti useampana päivänä onnistumatta saamaan yhteyttä.

Olen laittanut palkanlaskentaan muutamia sähköposteja saadakseni tietooni mahdollisen palkanmaksuni ajankohdan, kaikki tämä vailla vastakaikua. Vastoinkäymisistäni en halua syyllistää talouspalvelujen henkilöstöä, vaan huonoa johtamista.

Stadin palkanmaksun ongelmilla taitaa pian olla jo yksivuotissyntymäpäivä käsillä? Tämä on häpeällistä Suomen suurimmalle työnantajalle! Luotettavan työnantajan maine on onnistuttu tärvelemään täysin. Alkaa olla hankalaa rekrytoida uutta väkeä tai edes säilyttää jo palveluksessa olevat.

Todennäköisesti kaupungin itse tuottamia palveluita ”joudutaan” siirtämään markkinaehtoisiksi yksityisten palveluntarjoajien tuottamiksi. Onhan tätä jo nähty ja koettu nykyisen pormestarimme toimikaudella. Viimeistään nyt tulee olla vastuunkannon aika.

Tapio Havasto

keikkaileva eläkeläinen